Franţa ar putea interzice folosirea termenilor „mamă” si „tată”

• publicat la: 26 septembrie 2012
Franţa ar putea interzice folosirea termenilor „mamă” si „tată”

Franţa ar putea interzice, in viitorul apropiat, folosirea oficiala a cuvintelor „mama” si „tata”, inlocuindu-le cu termenul de „părinţi”.

Prin această măsură se doreste pregătirea legalizarii căsătoriilor homosexuale, mişcare ce a inflamat mediile conservatoare.

Proiectul de lege, ce va fi supus la vot pe 31 octombrie, este sustinut de presedintele stangist Francois Hollande si defineste casatoria drept „uniunea dintre doi oameni, de sexe diferite sau de acelasi sex”. El prevede si drepturi de adoptie egale pentru cuplurile homo si heterosexuale, informeaza The Telegraph.

Ministrul Justitiei, Christiane Taubira, a invocat argumentul ca un cuplu homosexual ar putea creste un copil la fel de bine precum unul heterosexual. Ea a pretextat ca „interesul copilului” este o „grija majora” a Guvernului.

Intai-statatorul Bisericii Catolice din Franta, Cardinalul Philippe Barbarin, a avertizat ca uniunile legale homosexuale creeaza precedentul pentru legalizarea altor comportamente deviante, precum incestul si poligamia, conducand, in final, la o totala prabusire a societatii.

Preotii catolici francezi de rang inalt au publicat un document intitulat „Rugaciune pentru Franta”, in care afirma: „Copiii nu trebuie sa fie supusi poftelor adultilor sau conflictelor dintre ei, ci trebuie sa se bucure din plin de iubirea mamei si a tatalui.”

De asemenea, Papa Benedict al XVI-lea a invitat 30 de episcopi francezi la Vatican, indemnandu-i sa lupte impotriva noii legi.

„Avem o noua provocare pe care trebuie sa ne-o asumam. Familia este fundatia vietii sociale si este amenintata in multe locuri, ca urmare a unui concept al naturii umane ce s-a dovedit defectuos”, a subliniat Suveranul Pontif.

Istoricul american Russell Shorto declara, intr-un articol pentru publicatia indiana Khaleej Times, ca, la inceputul anilor ’60, europenii reprezentau 12,5% din populatia lumii, acum constituie 7,2%, iar in acest ritm se asteapta ca anul 2050 sa vina cu un procentaj de sub 5%.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu