Întâlnirea producãtorilor agricoli de la Petreşti

• publicat la: 12 septembrie 2012
Întâlnirea producãtorilor agricoli de la Petreşti

Azi a avut loc întâlnirea producãtorilor agricoli sud-vestul judeţului Satu Mare. Tema întâlnirii este prezentarea hibrizilor al unuia din cei mai importanţi producãtori de seminţe de porumb, floarea soarelui, soia, etc.

Prezentarea parcelelor demonstrative a avut loc în câmpul experimental amplasat în apropierea localitãţii Curtuişeni (jud.Bihor). Specialişti ai firmei producãtoare de seminţe prezintã mai multe culturi de porumb şi floarea soarelui. Obiectivele prezentãrii sunt evaluarea celor mai buni hibrizi pentru zona Satu Mare – Bihor din punct de vedere al rezistenţei la secetã şi arşita atmosfericã.

În opinia specialiştilor şi a organizatorilor evenimentului, producţia din aceastã toamnã a fost diminuatã de condiţiile de secetã şi de temperaturile ridicate în perioada înfloririi porumbului şi a florii soarelui. „Dacã ar fi fost suficiente precipitaţii în perioada înfloririi, producţia ar fi putut ajunge în jurul a 10 tone de porumb la hectar” a declarat ing. Bekes Arnold, unul dintre producãtorii agricoli locali.

Dupã prezentarea parcelelor demonstrative, evenimentul a continuat în localitatea Petreşti, unde participanţii s-au întâlnit pentru a discuta concluziile prezentãrii specialiştilor şi pentru a degusta un vin produs în zona Satu Mare.

comentarii

de Fermier Brasov la 14 septembrie 2012 - 21:27

In conditiile de seceta hibrizii de la Caussade-Semences au fost cele mai bune.Recomand Clariti,Realli,Loubazi.

de Pop I la 17 septembrie 2012 - 19:34

Confirm ca hibrizii de la Caussade Semences au suportat cel mai bine seceta si arsita atmosferica.Pardi,Realli,Clariti sunt SUPER.

de Padurar la 17 septembrie 2012 - 19:37

In judetul SM Realli a iesit campion!La mine in ferma la fel si sistemul DUO 595.Felicitari pentru acesti hibrizi.

de Chis la 20 septembrie 2012 - 20:09

La mine in ferma reali 9 t ; imeria 3,4 tone la hectar, sunt multumit.

Lasati un comentariu