Internet Explorer are o breşă de securitate, folosiţi alt browser!

• publicat la: 19 septembrie 2012
Internet Explorer are o breşă de securitate, folosiţi alt browser!

Autoritatea germana pentru securitate informatica avertizeaza ca Internet Explorer are o grava problema de securitate si indeamna utilizatorii de Internet sa se foloseasca de alte browsere.

„Punctul slab al Internet Explorer a fost deja folosit pentru atacuri informatice”, se afirma intr-un comunicat al Oficiului Federal pentru Securitate Informatica, citat de USA Today. Comunicatul precizeaza ca, pe Internet, codul pentru specularea bresei de la Internet Explorer este la liber si se poate raspandi rapid.

Un purtator de cuvant al Microsoft, Thomas Baumgaertner, a declarat, marti, ca este la curent cu aceasta problema si ca software-ul-ul va fi updatat curand.

„Problema nu a luat amploare. A existat numai un numar scazut de atacuri”, a declarat acesta, dar nu a putut sa precizeze cate atacuri s-au inregistrat pana acum.

Hackerii atrag utilizatorii pe un anumit site, de exemplu prin intermediul unui link trimis pe email. Accesarea respectivului site cu Internet Explorer permite apoi hackerilor sa introduca un cod cu care sa preia controlul asupra computerelor. Thomas Baumgaertner a adaugat ca utilizatorii trebuie sa aiba grija, oricum, si sa nu acceseze linkuri care provin din surse necunoscute.

Internet Explorer are sute de milioane de utilizatori  in intreaga lume.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu