Jandarmi la Centrul Andrei

• publicat la: 19 septembrie 2012
Jandarmi la Centrul  Andrei

Astăzi, 19 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, jandarmii sătmăreni au  continuat seria activităţilor de prevenire a delincvenţei, de data aceasta vizitând Centrul de Asistenţă şi Intervenţie a victimelor traficului de persoane,  a abuzului, neglijării şi exploatării „Andrei” Satu Mare.

Coordonatorul  centrului, doamna psiholog Kinga Pesek şi cei 11 de copii, cu vârste cuprinse între 2-18 ani,  i-au primit pe jandarmi.

Acţiunea de azi se înscrie în seria acţiunilor organizate de Jandarmeria Satu Mare în cadrul campaniei „Jandarmii sunt oamenii de lângă tine!”.

În prima parte a întâlnirii, jandarmii au prezentat câteva dintre atribuţiile Jandarmeriei, activitatea jandarmilor de zi cu zi, dar şi aspecte legate de dotarea acestora.

Pentru a fi cât mai sugestivi, jandarmii au prezentat materiale referitoare la evoluţia Jandarmeriei de-a lungul timpului.

Apoi au fost prezentate aspecte legate de violenţă, atât din punctul de vedere al victimei cât şi al a agresorului. Cu privire la victimele violenţei de orice fel, acestea  au fost îndrumate de jandarmi să apeleze la organele de ordine din Satu Mare (Jandarmerie, Poliţie, Poliţie Locală) atunci când sunt agresate, atât prin SNAU 112, cât şi prin apelul direct la telefon 0261/769760.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii i-au provocat pe copii la discuţii interactive, legate de fenomenul delincvenţei juvenile, de cauzele generatoare ale acestui fenomen, de efectele pe termen scurt, mediu şi lung.

Scopul acestei acţiuni l-a reprezentat creşterea gradului de informare asupra riscurilor pe care comportamentul agresiv îl are asupra dezvoltării copiilor şi adolescenţilor.

De asemenea, unul dintre obiectivele acestei acţiuni l-a constituit  conştientizarea tinerilor asupra cauzelor care conduc la un comportament deviant şi  efectelor pe care le poate produce acesta pe termen mediu şi lung asupra personalităţii lor.

Datorită faptului că  unii copii frecventează şcoala, jandarmii le-au relatat câteva reguli de conduită pe timpul cât se află la şcoală, dar şi în timpul liber. S-au purtat discuţii despre absenteismul şcolar, despre consumul de tutun şi băuturi alcoolice.

Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe tineri cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii, sfătuindu-i  să se abţină de la comiterea  faptelor antisociale.

Apoi, a urmat un moment în care jandarmii au răspuns tuturor întrebărilor adresate.

La finalul întâlnirii, copiii au putut să manevreze materialele din dotarea jandarmilor şi să se fotografieze cu acestea.

Un punct de atracţie pentru cei mici, l-a constituit unul dintre câinii de seviciu ai Jandarmeriei, acesta reuşind să ofere copiilor câteva momente de bucurie.

Lasati un comentariu