O nouă stagiune la Teatrul de Nord

• publicat la: 20 septembrie 2012
O nouă stagiune la Teatrul de Nord

In sala de conferinţe a Teatrului de Nord Satu Mare a avut loc  o conferinţă de presă in cadrul căreia directorul institutiei de cultură, Andrei Mihalache a prezentat programul stagiunii 2012/2013. Aceasta va debuta la data de 21 octombrie, ora 19.00 cu piesa Casa de pe graniţă, de Sławomir Mrożek, regia Cosmin Matei.

Teatrul de Nord, secţia română, mai propune pentru vizionare in această stagiune, piese precum: Paparazzi, Noe care ne strabate memoria e o femeie, Napasta sau Dumnezeul de a doua zi.

Ca o noutate faţă de anii trecuţi, se va introduce abonamentul ”Insomnia” în care sunt incluse cinci spectacole plus unul bonus,iar ora de incepere va fi 21,00.

Potrivit celor declarate  de directorul Teatrului de Nord Satu Mare,Andrei Mihalache,sunt persoane care agrează spectacole la ore târzii. ”Ne-am gândit la această variantă de abonament după ce în cadrul festivalurilor de teatru organizate la Satu Mare am observat că, sunt persoane care vin cu mare plăcere la teatru în special seara târziu. În cadrul acestui abonament am inclus spectacole precum: ”Apărarea lui Galilei” de Octavian Paler, ”Strip-Tease” de Slawomir Mrozek, ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor” de Paul Zindel, ”Dumnezeul de a doua zi” de Mimi Brănescu și ”Ursul. Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov.

Marea majoritate a pieselor stagiunii 2012/2013 se vor juca la Teatrul de Nord intrucât restaurarea clădirii va incepe doar in luna martie a anului viitor. Doi dintre foştii actori ai secţiei maghiare vor juca in acest sezon in cadrul unor piese ale sectiei române.

15 spectacole in premieră vor fi incluse in noua stagiune dar vor fi reluate si unele din stagiunea anterioara..Amatorii de teatru vor avea la dispoziţie o gamă variată de abonamente.Astfel, un abonament pentru elevii claselor I-IV şi grădiniţe costă 15 lei  iar un spectacol individul este 7 lei.In cadrul acestui abonament se vor putea urmări piesele  „Cenuşereasa” după Fraţii Grimm, „Croitoraşul cel viteaz” după Fraţii Grimm şi „Tom Degeţel” după Charles Perrault.

Pentru elevii claselor V-VIII spectacolelel incluse in abonament sunt”O zi din viața lui Robinson” de Dan Cojocaru, ”Năpasta” de I.L. Caragiale și ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu.

Pentru liceeni,abonamentul are prețul de 25 de lei și cuprinde  spectacolele  ”O zi din viața lui Robinson” de Dan Cojocaru, ”Năpasta” de I.L. Caragiale, ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu și ”Opera de trei parale” de Bertold Brecht.Pentru un spectacol individual,pretul biletului este de 12 lei la această categorie.

Pentru adulti,abonamentul  Premieră ”Ștefan Mareș”  cuprinde 6 spectacole si poate fi procurat pentru 100 de lei.Se vor putea viziona piesele ”Casa de pe graniță” de Slawomir Mrozek, ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, ”Opera de trei parale” de Bertold Brecht, ”Paparazzi” de Matei Vișniec, ”Noe care ne străbate memoria e o femeie” de Ion Mircea iar spectacolul bonus  este ”Năpasta” de I.L. Caragiale.

Pentru abonamentul „Insomnia” spectacole ce vor începe de la ora 21. În acest abonament se pot viziona  piesele „Apărarea lui Galilei” de Octavian Paler – regia Carol Erdos, „Strip – tease” de Slawomir Mrozek, în regia Muriei Manea, „Efectul razelor gamma asupra anemonelor” de Paul Zindel – regia Horaţiu Ioan Apan, „Dumnezeul de a doua zi” de Mimi Brănescu – regia Andrei Mihalache şi „Ursul. Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov – regia Petrică Panait.

Mai aveţi la dispoziţie şi variantele Abonament „Vasile Savinescu” (pentru adulţi), 50 lei (5 spectacole + bonus) sau Abonament pentru pensionari, 30 lei (5 spectacole + bonus).

Abonamentele şi biletele se pot procura de la Agenţia teatrală de pe str. Horea nr 6, tel 0261-712106.

Lasati un comentariu