Rovana Plumb – aleasă vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a socialiştilor europeni

• publicat la: 27 septembrie 2012
Rovana Plumb – aleasă vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a socialiştilor europeni

Rovana Plumb, Ministrul Mediului si Padurilor si Presedintele Organizatiei de Femei a PSD, a fost aleasa astazi, vicepresedinte a PES Women, organizatia de femei a socialistilor europeni.

Alegerile pentru conducerea PES Women au loc la Bruxelles, in cadrul Conferintei anuale a acestei structuri care se desfasoara in zilele de 27 si 28 septembrie, ca parte a lucrarilor Congresului PES.

Printre prioritatile manifestului prezentat de Rovana Plumb pentru sustinerea candidaturii, se numara:

  • Sprijinirea, alaturi de PES Women, a includerii combaterii somajului in randul tinerilor, ca prioritate in Strategia Europa 2020;
  • Crearea de locuri de munca “verzi”, calificate si bine platite;
  • Consolidarea rolului jucat de femei in dezvoltarea economiei “verzi” si dezvoltarea sustenabila, precum si asigurarea participarii acestora la luarea deciziilor in aceste domenii;
  • Intarirea politicilor de reconciliere a vietii profesionale si private, in special prin sprijinirea directivei privind concediul maternal la nivel european.

Actualul ministru al Mediului este, in ultimii ani, o prezenta extrem de activa in cadrul structurilor si organizatiilor socialistilor europeni. In perioada mandatului de europarlamentar, Rovana Plumb a fost aleasa vicepresedinte al Grupului socialist din Parlamentul European, avand responsabilitati legate de promovarea economiei “verzi”, dar si promovarea drepturilor femeii.

Rovana Plumb a fost autoarea unui raport privind feminizarea saraciei in Uniunea Europeana, adoptat cu majoritate de voturi in Parlamentul European, in martie 2011. Raportul propunea o serie de masuri pentru combaterea saraciei femeilor europene, cu accent asupra categoriilor vulnerabile.

comunicat PSD

Lasati un comentariu