Topul maşinilor care oferă cea mai slabă protecţie în accidente

• publicat la: 30 septembrie 2012
Topul maşinilor care oferă cea mai slabă protecţie în accidente

Un raport statistic eliberat recent de către organizaţia din sectorul de asigurări auto din SUA, „The Highway Loss Data Institute” (HLDI), arată care autovehicule au avut cele mai multe cereri prin poliţele de asigurare pentru acoperirea cheltuielilor medicale ale pasagerilor maşinilor respective, demonstrând că realitatea spune altceva decât testele de siguranţă şi că mărimea maşinii contează, scrie Forbes.

„Datele care înregistrează cheltuielile medicale (acoperite prin poliţele de asigurare – n.r.) arată ceva ce testele de siguranţă nu pot, şi demonstrează importanţa mărimii autovehiculului”, a spus Kim Hazelbaker, vice-preşedintele HLDI.

Autoturismele mai performante au tendinţa de a înregistra despăgubiri medicale mai mari decât media, dar acest lucru se datorează mai mult manierei agresive în care sunt conduse, spun experţii.

Maşinile din generaţia 2009-2011 care au avut cea mai mare frecvenţă a despăgubirilor acordate pentru rănirea pasagerilor pe şoselele din SUA, indiferent a cui a fost vina în accident, au fost Toyota Yaris, cu o frecvenţă de două ori mai mare faţă de medie, Suzuki SX4 cu 87% peste medie, Chevrolet Aveo cu 83%, Mitsubishi Galant cu 79%, Kia Rio cu 75% şi Hyundai Accent cu 73% peste medie.

Printre maşinile care au înregistrat cele mai puţine daune provocate pasagerilor se numără Porsche 911 2dr, cu o frecvenţă a despăgubirilor pentru cheltuieli medicale de 68% sub medie, Mercedes Benz SL class convertible şi Jeep Grand Cherokee, ambele cu 58% sub medie şi Land Rover Range Rover 4WD cu 56% sub medie.

Rezultatele sunt exprimate în termeni relativi, 100 reprezentând media pentru toate autovehiculele. De exemplu, dacă rezultatul este 133, înseamnă că frecvenţa despăgubirilor pentru cheltuieli medicale este cu 33% peste medie, iar 95 înseamnă că este cu 5% mai bine decât media...zf.ro

Lasati un comentariu