Un nou val de furturi

• publicat la: 5 septembrie 2012
Un nou val de furturi

Poliţiştii rurali au depistat în cursul zilei trecute, 04 septembrie a.c., mai multe persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt calificat, întocmind pe numele lor acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Spre exemplu, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Carei au fost sesizaţi de către un localnic în vârstă de 85 de ani, din Lucăceni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă, dintr-o borsetă aflată în bucătărie, suma de 900 lei. Au fost demarate cercetările, reuşindu-se în scurt timp depistarea principalelor suspecte, două femei de 21 şi 48 de ani, din aceeaşi localitate, precum şi recuperarea aproape integrală a prejudiciului cauzat.

Iuliana S. şi Maria L. sunt anchetate de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Tot în cursul zilei trecute, poliţiştii Secţiei 7 au fost sesizaţi de către un alt localnic, din Căpleni, care reclama că i-a fost sustras porumbul de pe o parcelă, paguba cauzată fiind estimată la suma de 800 lei.

Şi în acest poliţiştii au depistat suspectul, un bărbat de 31 de ani, din localitate, Viorel V., iar cantitatea de porumb sustrasă a reintrat în proprietatea părţii vătămate.

Acţiuni pentru prevenirea infracţionalităţii silvice

Poliţiştii sătmăreni continuă acţiunile menite a preveni comiterea de infracţiuni silvice, de tăiere ilegală şi furt de arbori, spre exemplu ieri, 04 septembrie a.c., pe această linie au acţionat poliţiştii Secţiei 3 Satu Mare Poliţie Rurală. În acest cadru, au fost legitimate 30 de persoane, controlate 10 vehicule şi aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2000 lei.

Comiterea unei astfel de infracţiuni, de tăiere ilegală şi furt de arbori a fost constatată, tot în cursul zilei trecute, de poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Săuca, material lemnos fiind sustras de pe un teren extravilan, cunoscut sub denumirea de “Dealul Săucanilor”.

Suspectul, un bărbat de 61 de ani, din Tăşnad, a tăiat fără drept şi sustras 8 salcâmi de pe parcela aflată în proprietatea unui localnic din Cean, reuşindu-se recuperarea în totalitatea  a prejudiciului.

Pe numele lui Constantin M., de 65 de ani, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Lasati un comentariu