Votca te scapă de mătreaţă şi de mucegai

• publicat la: 9 septembrie 2012
Votca te scapă de mătreaţă şi de mucegai

Votca si nu vodca, asa cum gresit se scrie sau se pronunţă, este un rachiu foarte tare, făcut din alcool de cereale si apă cu duritate scăzută, băutura preferată a ruşilor si alegerea, aş spune inconştientă, a unor petrecăreţi.

Este aşadar, o băutură alcoolică, dar care poate avea si alte intrebuinţări decât aceea de a amorti simturile si a tulbura minţile.

Iată doar câteva moduri de a folosi votca.

Se stie că tinctura, un extract din plante, este unul dintre preparatele medicinale naturiste cu o perioadă de folosire de doi ani de la recoltarea plantei si care pastreaza in totalitate calitatile si principiile plantei folosite.

Pentru a obtine tinctura, se foloseşte alcool alimentar sau tuica făcută in gospodăria omului. In lipsa celor doua produse, se recomanda votca, o bautura alcoolica naturala, cu aceleasi calitati.

Votca pastreaza florile taiate proaspete mai mult timp. In vaza in care tii florile, pune o lingurita de zahăr si una de votcă, apoi adaugă apa. Florile vor tine mai mult si explicatia este cât se poate de simplă: votca distruge bacteriile care, in timp, se dezvolta in apa, iar zaharul le furnizeaza florilor nutrientii de care au nevoie sa reziste mai mult.

Daca vrei sa scapi natural de matreaza, pune o lingurita cu rozmarin intr-un pahar cu votca si lasa la macerat 48 de ore. Strecoara amestecul si foloseste solutia pentru a-ti masa pielea capului dupa spalare.

Ca sa redai stralucirea obiectelor din crom, portelan si sticla, lustruieste-le cu putina votca.

Ca sa impiedici formarea mucegaiului in baie, pulverizeaza, din cand in cand, niste votca pe obiectele sanitare din incapere, dar si pe perdeluta de dus.

Votca indeparteaza mirosurile hainelor si ale pantofilor, dar nu si petele. Daca ai haine pe care vrei sa le duci la curatat doar pentru a le improspata, dupa un timp de stat in sifonier, paltoane, sacouri, pardesie, afla ca poti face lucrul acesta acasa, daca ai votca.

Prepara un amestec din votca si apa, parti egale, si cu un pulverizator stropeste hainele care au prins miros. La cateva ore, scoate-le afara, pe balcon, la aerisit. Foloseste aceeasi solutie, in acelasi fel, si pentru incaltaminte.

La nevoie, votca poate fi si un dezinfectant de exceptie daca-ti lipseste din casa spirtul medicinal. Ustura pusa pe rana deschisa, ca si spirtul de altfel, dar ajuta ca aceasta sa nu se infecteze si sa se vindece mai repede si fara problema.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu