Ziua Jandarmeriei Rurale

• publicat la: 3 septembrie 2012
Ziua Jandarmeriei Rurale

In istoria  Jandarmeriei Române sunt multe clipe memorabile şi momente de mândrie.

La 1 septembrie a.c., s-au  împlinit 119 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale în România.

În semn de cinstire a acestei zile, azi 3 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au fost organizate o serie de activităţi specifice.

Activităţile au început la ora 08,00, cu arborarea Drapelului Naţional pe catarg şi intonarea Imnului Naţional. Apoi, jandarmii au participat la o expunere susţinută de Inspectorul şef al unităţii, col Gheorghe Avram, privind semnificaţia  zilei şi  istoricul  acesteia, urmând apoi mesajul Inspectorului general al Jandarmeriei Române adresat jandarmilor cu ocazia acestei zile.

Manifestările s-au încheiat cu recompensarea, de către inspectorul şef al unităţii, cu „citare prin ordin de zi pe unitate” a unui subofiţer şi cu „mulţumiri” a 5 ofiţeri, un maistru militar şi 5 subofiţeri.

În fiecare an, pe data de 01 septembrie se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Rurale, moment legat de anul 1893 atunci când Regele Carol I a promulgat prin Decret Regal “Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale”, Lege care prevedea instituirea unui Corp de pază şi ordine cu caracter militarizat în toate localităţile rurale din ţară.

comentarii

de scris de Adrian Bilanici pe facebook la 3 septembrie 2012 - 16:41

Azi dimineata pe drumul careiului in Satu Mare sa se stie… locul in care aproape saptamanal se inregistreaza un accident, ca de obicei masinile nu dau prioritate trecatorilor. Azi parca cineva imi spunea la trecerea de pietoni ” lasa pe
alti sa treaca in fata ta ” asa am si procedat, in fata mea se aflau doi domni de la armata ”jendarmi ” de felu’ lor cu o macaroana pa umar. Ei sau incumetat sa treaca ,iar un audi cu viteza nu a franat la timp si pe unul la atins nitel la picior, celalalt a sarit . Bun , in concluzie : Pe trecerea de pietoni si ”oameni legi” acolo. Ce credeti ca s-a intamplat ? Ati ghicit ! Jendarmi ”facut putin la pantaloni si plecat mai departe” iar restul soferilor injurau de mama focului. Daca nici ”oameni legi” nu intervin in cazurile in care viata lor a fost pusa in pericol, ce sa mai vorbim de nana Erjike , care poate e pe capota la urmatoarea trecere pentru pietoni. Vb. lu’ Sorin Oros ” Suntem un popor de prosti si inculti ” Ne este frica sa ne cerem drepturile… Dar apropo , UNDE SUNT ACELE LIMITATOARE DE VITEZA MONTATE LA TRECEREA DE PIETONI ???? Poate cineva aude si va lua masuri, desi ma indoiesc. 😉

de tantaru la 3 septembrie 2012 - 17:34

„Suntem un popor de prosti si inculti ” Ne este frica sa ne cerem drepturile… ti se potriveste ca o manusa dar nu baga si pe altii in ciorba ta ca sa iesi tu gigel!!!!!
ai fi cumva din cei picati la BAC????ai auzit cumva de unul Pruteanu?

ai scris sa fie scris,cu tona de greseli de gramatica…sau incumetat se scrie s-au iar de pluralul substantivelor si implicit folosirea de doi de i nu mai vorbim….
unde mai pui ca nu are nici macar o treaba Careiul cu limitatoarele de viteza din SatuMare.

de Oana la 3 septembrie 2012 - 21:24

Chiar daca a scris cu greseli, Adrian Bilanici are atitudine civica, ceea ce este de admirat in vremurile noastre! Deci sa vedem si partea buna a lucrurilor….

de avram iancu la 4 septembrie 2012 - 08:12

daca il bateau pe sofer ziceai ca uite si astia sar la bataie ptr. un banal lucru ..nici asa nu e bine nici asa…dute si dati bacul!!!

de Gina la 14 iunie 2014 - 06:31

voi nu ati prins ideea de fapt… facebook ul nu-i teza de doctorat… e o pagina de socializare, banuiesc ca nu i pozitia oficiala… e ceva ce omu a vazut si a scris repede :))) am gasit greseli in carti de romana…. apoi ne dam aici inteligenti. Cati oameni mai alarmeaza in ziua de azi? toti stau se uita, ba mai mult cand cade cineva pe jos trec nepasatori… aia sunt ”doctori in gramatica” dar ce folos! :))

Lasati un comentariu