5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi

• publicat la: 17 octombrie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi

Magazinul Cocor, executat silit; Care sunt planurile pentru industrializarea casei care îşi face singură energia din soare;  Dacă tot nu mai dau credite, băncile măresc comisioanele; Directorul general al Citigroup a demisionat; Romania, tara europeana cu cele mai mari oportunitati pentru investitii in centre comerciale.

money.ro: Magazinul Cocor, executat silit: BCR execută silit centrul comercial Cocor şi va organiza o licitaţie de vânzare la mijlocul lunii noimebrie, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro), decizie contestată în instanţă de proprietarii magazinului. „La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicaţie de vânzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecătoresc, la cererea BCR. Licitaţia va avea loc pe 16.11.2012 (…) şi preţul de pornire este de 134,9 milioane de lei. Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane de euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestaţie la executarea în instanţă”, se arată într-un anunţ al firmei Cocor Bucureşti (COCR), proprietarul magazinului, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). BCR a finanţat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

zf.ro: Care sunt planurile pentru industrializarea casei care îşi face singură energia din soare:

La finalul lunii trecute casa Prispa, un proiect de locuinţă independentă energetic pus la punct de 45 de studenţi români din 4 universităţi din Bucureşti, a ieşit pe locul 9 din 18 posibile la una dintre cele mai mari competiţii globale între facultăţi, Decatlonul Solar, ţinută anul acesta la Madrid, scrie revista Business Magazin. Deja tinerii ingineri, arhitecţi sau constructori au început să se gândească la viitoarea ediţie a De­catlonului, cea de la Versailles din 2014, iar alături de ei este posibil să mai apară o echipă din Cluj. Între timp, camioanele încărcate cu casa Prispa ar fi trebuit să ajungă deja la Bacău, acolo unde se află primii cumpărători. Alături de ei mai sunt alte 20 de cereri, aşa că se pare că „microbul” Prispa a fost implantat. „Rezultatul de la Madrid trebuie apreciat în contextul competiţiei şi al strategiei proiectului nostru. Cu un buget de câteva sute de mii de euro, am concurat cu echipe care au avut la dispoziţie milioane. În plus, casa noastră a fost gândită pentru România, nu doar pentru concurs. Asta se traduce în preţ redus şi nivel tehnologic de bază, dar astfel încât să se asigure parametri comparabili cu celelalte proiecte”, explică Mihai Toader-Pasti, student team leader în cadrul echipei Prispa.

capital.ro: Dacă tot nu mai dau credite, băncile măresc comisioanele:

Două dintre cele mai mari bănci din România au majorat substanţial comisioanele pentru conturi aplicând cea mai nouă strategie din mediul bancar: mai bine un comision sigur decât un împrumut riscant. Doar două din primele zece bănci din România au reuşit, anul trecut, să îşi majoreze veniturile obţinute din dobânzi. Tot la două se opreşte şi numărul băncilor ale căror venituri din comisioane nu au crescut faţă de 2010. De altfel, aceste evoluţii au devenit deja o tendinţă începând cu 2010 şi sunt confirmate şi de rezultatele financiare publicate de bănci după primele şase luni ale acestui an.

dailybusiness.ro: Directorul general al Citigroup a demisionat:

Directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, a demisionat din functie si s-a retras inclusiv din board-ul institutiei, a anuntat a treia mare banca americana in functie de active. Pandit va fi inlocuit de Mike Corbat, fost director general al Citigroup pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa, care lucreaza in aceasta banca de aproape trei decenii. In urma informatiei, actiunile Citigroup au coborat cu pana la 3%, fiind ulterior tranzactionate in scadere cu 1,7%.

business24.ro: Romania, tara europeana cu cele mai mari oportunitati pentru investitii in centre comerciale:

Romania ocupa primul loc in topul destinatiilor europene cu oportunitati pentru investitorii in centre comerciale, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliare Savills. Tara noastra este urmata, in ordine, de Polonia, Ungaria, Cehia si Austria. Primul loc ocupat de Romania in acest top se datoreaza cresterii rapide a cheltuielilor de consum si a vanzarilor de retail. Se estimeaza ca vanzarile de retail vor inregistra in Romania, in urmatorii cinci ani, cresteri intre 6,1% si 6,2% pe an. „Chiar daca economia Romaniei este volatila, legata puternic de cea a Greciei prin relatii comerciale si financiare, Guvernul a facut progrese bune in ceea ce priveste sistemul fiscal si prin scaderea deficitului bugetar in 2011. Rata somajului este relativ scazuta, de 7,4%, iar densitatea de centre comerciale este printre cele mai reduse din cele 16 piete analizate (84 mp/1.000 de locuitori), oferind astfel bune oportunitati de dezvoltare”, se arata in studiu.

sursa money.ro

Lasati un comentariu