Administratorii fondurilor de vânătoare la întâlnirea cu Prefectul

• publicat la: 15 octombrie 2012
Administratorii fondurilor de vânătoare la întâlnirea cu Prefectul

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, la complexul de la Gelu a avut loc o întâlnire la care au fost invitaţi administratorii fondurilor de vânătoare de pe raza judeţului Satu Mare, scopul întâlnirii fiind acela de informare reciprocă asupra problemelor care există în acest domeniu precum şi posibilităţile de soluţionare a unor aspecte privind gestionarea fondurilor de vânătoare pentru reducerea pagubelor atât asupra vânatului cât şi asupra culturilor agricole.

La discuţii au mai participat vicepreşedintele Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România şi consilier în cadrul Corpului de control al ministrului Agriculturii, Teodor Bentu, şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Oradea, în frunte cu inspectorul- şef Daniel Coraş.

Încă de la începutul discuţiilor, administratorii fondurilor de vânătoare au ţinut să adreseze felicitări prefectului Eugeniu Avram pentru ideea organizării întâlnirii şi au afirmat că dacă exemplu va fi luat şi de alţi prefecţi multe din probleme nu ar mai trena ani la rând şi ar fi soluţionate în mod eficient.

Din luările de cuvânt a reieşit că actele normative în vigoare care reglementează fondurile de vânătoare sunt depăşite sau în anumite aspecte se semnalează un vid legislativ. Prefectul judeţului şi reprezentanţii vânătorilor sătmăreni au stabilit că vor fi formulate propuneri de modificare a legislaţiei privind gestionarea fondurilor de vânătoare şi statutul posesorilor de arme de vânătoare şi care să fie înaintate forurilor competente pentru a fi transpuse în acte normative. Totodată s-a decis organizarea unei noi întâlniri pentru a se vedea ce paşi au fost făcuţi în privinţa deciziilor luate şi ce ar mai trebui făcut pentru ca vânătoarea să redevină un sport, nu o activitate mai mult comercială cum este în prezent, şi pentru protejarea faunei şi culturilor agricole din judeţul Satu Mare.

comunicat IP

Lasati un comentariu