Atenţie la trichineloză !

• publicat la: 2 octombrie 2012
Atenţie la trichineloză !

Directia Sanitar- Veterinară si pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare atrage atentia, printr-un comunicat de presă, crescătorilor si consumatorilor de carne de porc, obtinuta din sacrificări traditionale, asupra gravului pericol la care se expun, in urma consumului de carne de porc neexaminată sanitar-veterinar.

Atentionarea vine in urma depistării a două noi cazuri de trichineloza, la sfârsitul săptămânii trecute, in localitatea Păulesti.Omul se imbolnăveste consumând carne infestată de porc, nutrie, mistret sau urs, fără examen de specialitate al  medicului veterinar si insuficient preparată prin frigere, fierbere, sau preparată crudă prin sărare sau afumare.

Pentru a se preveni aparitia acesei boli nedorite, consumatorii au obligatia de a: achizitiona carne de porc numai din abatoare, macelarii sau magazine autorizate sanitar veterinar, de a efectua controlul sanitar veterinar al carnii provenite de la animale sacrificate si de a evita achizitionarea de carne de la persoane necunoscute. Examenul trichineloscopic, in judetul Satu  Mare, se efectuează la Circumscriptiile Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din: Satu  Mare, Carei, Negresti Oas si Tăşnad, după un program afisat la sediul acestora.

D.S.V.S.A SM le reaminteste cumpărătorilor de porci, ca porcii neidentificati, nu se despagubesc, pierderile banesti, fiind suportate integral de către vânzător sau cumpărător.

Lasati un comentariu