Băsescu nu a promulgat legea care majorează indemnizaţia pentru creşterea copilului

• publicat la: 2 octombrie 2012
Băsescu nu a promulgat legea care majorează indemnizaţia pentru creşterea copilului

Traian Băsescu întârzie promulgarea legii prin care se majorează la 85% cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a declarat luni, la Palatul Victoria că nu ştie de ce Băsescu întârzie promulgarea legii.

„Nu putem decât să aşteptăm fie să promulge legea, fie să o întoarcă în Parlament. Poate e foarte ocupat domnul preşedinte. Legea nu se poate aplica decât de la data intrării în vigoare, deci nu putem decât să sperăm ca preşedintele să promulge această lege”, a declarat Mariana Câmpeanu. Ea a reamintit că în textul actului normativ aprobat de parlament se precizează că majorarea se aplică de la 1 octombrie.

„Noi putem să o aplicăm şi de la 15 octombrie”, a spus Câmpeanu, cu privire la varianta retrimiterii în parlament a acestui act normativ.

Camera Deputaţilor a adoptat, la 25 septembrie, proiectul de lege prin care indemnizaţiei de creştere a copilului este majorată de la 75% la 85% din venitul net, începand cu 1 octombrie 2012. Camera este for decizional, proiectul fiind ulterior trimis la Palatul Cotroceni, pentru promulgare...cotidianul.ro

Lasati un comentariu