Întâlnirea primarilor pe tema finanţării nerambursabile pentru activităţi de creştere a eficienţei energetice

• publicat la: 19 octombrie 2012
Întâlnirea primarilor pe tema finanţării nerambursabile pentru activităţi de creştere a eficienţei energetice

Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Turismului (MDRT) şi ai primariilor – reşedinţă de judeţ au avut în 18 octombrie 2012, o întâlnire pe tema finanţării din fonduri europene a proiectelor de creşterea a eficienţei energetice a clădirilor.

Evenimentul a avut ca obiectiv prezentarea principalelor prevederi din Ghidul solicitantului pentru subdomeniul 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe, împreună cu etapele care trebuie urmate pentru obtinerea finanţării. Ghidul a fost publicat spre consultare publică în luna august a acestui an, iar apelul de proiecte va fi lansat în luna noiembrie a.c.

Totodată, au fost discutate şi alte aspecte care ţin de implementarea Programului Operaţional Regional, cum ar fi intenţia MDRT de a introduce spre finanţare prin POR 2007-2013 a măsurilor de creştere a eficienţei energetice a clădirilor publice precum şi prezentarea celor mai frecvente neregului pentru care au fost aplicate corecţii financiare beneficiarilor de fonduri, ca urmare a încălcării legislaţiei achiziţiilor publice.

Mai multe informaţii privind introducerea în Programul Operaţional Regional a subdomeniului 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe gasiţi la  http://www.mdrt.ro/userfiles/info_eficienta_energetica.pdf.

comunicat MDRT

Lasati un comentariu