Modalităţi incredibile de împrospătare a casei

• publicat la: 13 octombrie 2012
Modalităţi incredibile de împrospătare a casei

In casă se strâng fel de fel de mirosuri neplăcute, fie de la mâncare, aerul inchis, mucegai si alte lucruri asemănătoase.

Pe cât de multe sunt cauzele acestui miros nedorit, pe atât de multe soluţii există, unele dintre ele cu adevărat inedite, conform Real Simple:

Haine

Hainele de lână, in special, capătă in timp un miros neplăcut, mai ales când sunt tinute luni intregi intr-un sertar inchis, cum ar fi pe perioada verii.

Pentru a scăpa de această problemă, pulverizează niste votcă pe ţesături, aceasta având capacitatea de a omori bacteriile fără să lase un miros neplăcut in urmă. Atârnă hainele pe umerase si lasă-le intr-o zonă bine ventilată.

Deodorizează-ţi chiuveta de la bucătărie

Chiar dacă ai aparat de zdrobire a reziduurilor din chiuveta, aceasta tot va mirosi urât si va fi plină de bacterii dacă nu o cureti cu simţ de răspundere.

Pentru a mirosi mai bine, pune in zdrobitor niste coji de portocale, lamai, grepfrut sau lime.

Improspătează-ţi frigiderul

Frigiderul este curat, dar când iti ţii prăjitura delicioasa in el peste noapte, a doua zi miroase de te bucuri că nu ai mâncat-o. Pentru a scăpa de această problemă, sterge rafturile si peretii frigiderului cu o bucată de bumbac inmuiata in extract de vanilie, după care fă un amestec de 50% apă 50% oţet si curăţă din nou.

Maşina

In maşină ai trasportat o multime de lucruri, ai mâncat de la fast-food, ai fumat si, prin urmare, acum aerul de acolo este aproape irespirabil.

Cumpără de la magazin un potpourri de plante aromatice si pune-l pe bord, astfel incât aerul să se improspăteze. Bineinteles, ţine geamurile deschise ori de câte ori poţi.

Cutiile de depozitare a mâncării

Resturile de mâncare si ulei din aceste cutii speciale le fac sa miroasa asa de rau incat nici nu mai concepi sa iti pui pachetelul de pranz in ele.

Pentru a rezolva problema, pune in ele peste noapte apa calda cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, poti sa le clatesti cu apa calda si o lingurita de praf de mustar.

Pentru deodorizarea covorului

Covoarele atrag fel de fel de mirosuri neplacute, de la talpile pantofilor, animale si alti factori.

Presara pe zona urat mirositoare praf de bicarbonat de sodiu si aspira-l dupa cateva ore.

Improspătează-ţi camera de la subsol

De obicei incăperile subterane capătă un miros urât, inchis, de mucegai si umezeală.

In mod incredibil, urât-mirositoarea ceapa te va ajuta să improspătezi această incăpere. Trebuie să o tai pe jumătate si să o lasi peste noapte in cameră. Odată ce aroma urâtă dispare, aerul va fi curat si nici nu-ti va veni să crezi că o ceapă te-a ajutat in această privinţă.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu