O nouă încercare de a contracta împrumutul

• publicat la: 14 octombrie 2012
O nouă încercare de a contracta împrumutul

Luni 15 octombrie 2012,incepând cu orele 12,00,aleşii locali sunt convocaţi la Primărie pentru o şedinţă extraordinară.Pe ordinea de zi figurează 6 proiecte de hotărâri  dar există şi punct de Diverse.

Pentru a treia oară consecutiv  se regăseşte pe ordinea de zi proiectul  pentru constituirea Fundaţiei Centrul de Promovare al Turismului Cultural ,, grof Karolyi,, după ce  acesta a fost amânat şi la şedinţa de la sfârşitul lui septembrie.Se pare că  de această dată se va lua o decizie finală,în urma activităţii susţinute a comisiei formate cu acest scop.

Tot în cadrul şedintei trecute a fost pusă în discuţie posibilitatea achiziţionării de către locatari a apartamentelor situate la adresa  Eliberării nr.6 (ale fostei garnizoane),aflate în acest moment  în proprietatea administraţiei locale, cu statut de locuinţe sociale.Doi dintre locatari şi-au exprimat dorinţa de a le cumpăra.Consilierii au considerat că nu este oportună valorificarea de către primărie a acestor locuinţe la care chiria actuală este  modică faţă de preţul pieţei.

Cine vrea să cumpere apartament nu e neapărat nevoie să cumpere din fondul nostru locativ ” a spus primarul Kovacs.”Chiriile sunt foarte mici pentru acestea ,mai sunt solicitări pentru locuinţe sociale şi mai trebuie să construim.Dacă comandăm o evaluare pentru acestea şi vor vedea preţul,le va piere cheful să cumpere ” a continuat acesta.

Amânată şi ea de mai multe ori,problema echipei de fotbal Victoria şi a activităţii acestui club în ultimii ani a fost pusă în discuţie spre finalul şedinţei anterioare.Consilierii au primit o informare despre” activitatea fotbalistică a SCM Victoria 2008 Carei,de la campionatul judeţean 2009 până în prezent”  de la clubul sportiv.

La capitolul Diverse a fost semnalată problema iluminatului public deficitar din MVII ,de către  Marius Ciucoş,a suplimentării indicatoarelor  „Atenţie copii” de către Alina Mocanu,a cioturilor rămase pe spaţiile verzi în urma tăierilor copacilor şi arbuştilor  din cartiere ( Bujor Păuşan),a includerii  degajărilor pentru cărucioare în cazul pavări trotuarelor (Tempfli Vasile) dar şi a lipsei legitimaţiilor de consilier municipal şi a expedierii materialelor de şedinţă în format electronic,problemă solicitată de Ilie Ciută de mai mult timp.La acestea  s-a adăugat şi sugestia preşedintelui de şedinţă,Dan Bontea către cei ce întocmesc mapa consilierilor,de a specifica şi Proiectele  de Hotărâre din urmă la care se face referire în materialele incluse pe ordinea de zi.

Ordinea de zi pentru 15 octombrie 2012:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2012

2. Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.I.nr.88/2012 – aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei în vederea finalizării unor proiecte europene

3. Proiect de hotărâre privind iniţierea unor măsuri în vederea modificării H.C.I. nr.527/7 aprilie 2004 – transmiterea unui imobil proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului apărării Naţionale în administrarea ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru Universitatea Oradea

4. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 15.000 lei, pentru organizarea evenimentului Zilele Hubertus la Carei

5.  Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării Fundaţiei Centrul de Promovare al Turismului Cultural ,, grof Karolyi,,

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – proiect nr.10/2012, elaborat de I.G. PROIECT PLUS S.R.L. , Zalău, privind CAPELĂ ÎN INCINTA BISERICII GRECO-CATOLICE SF. ANDREI DIN CAREI, str. Ignişului nr.11A, beneficiar : Protopopiatul Greco-Catolic Carei

7. Diverse

Daniela Ciută

comentarii

de tornero la 15 octombrie 2012 - 10:00

cei doi au facut in 4 ani cat altii in zece vieti si acum au nevoie sa mai termine casele de vacanta incepute in secuime si pe dincolo… departe de ochii curiosilor…careienii sa plateasca impozitele ca sa poata ei sa ia mai departe imprumuturi pentru toate chiolhanurile saptamanale si …panaramele….oare prefecura cit ia prin chioreanu comunist preten cu jeno si boroska????

de gozner la 15 octombrie 2012 - 10:05

Caminul a castigat campionatul avand un singur sponsor Primaria Camin care a alocat suma de 60000 lei pentru tur retur,fratilor daca din aceasta suma au castigat campionatul iar noi am pompat miliarde in Victoria inseamna ca la nivel de conducere este problema.Dar nu ma mira nici acest lucru presedinte este pus pacaliciul de Pap Jancsi care a falimentat 3 firme de ale sale deci stie cum sa suga banii,cu ei nu avem nici o sansa dar daca tot l=ati angajat la Primarie pe Feri Schlakter punetil presedinte cu el vom avea presedinte capabil sa ne duca in C macar atat…asta e fanatic mort dupa fotbal vedeti schwabii ce succese au luati in calcul aceasta alternativa va multumesc!!!! Forza Viki!!!

de glad la 15 octombrie 2012 - 10:26

@gozner, ai o dreptate mare. Doresc sa completez ca vina o au si jucatorii, nu doar conducerea. Vedetismele si grozavismele si-au pus amprenta pe „copiii” Victoriei.

de viki la 15 octombrie 2012 - 10:38

si unu din poza cica e mare fotbaaaaalist……poate la driblat banii din primaarie

de radiosant la 15 octombrie 2012 - 11:02

ati cam pus-0 frumosilor!!!
nema bani
nema stiinta
datorii cu caru
poate candidati la parlamentare…

de tu estyi gozner cum sunt eu keizer la 16 octombrie 2012 - 12:58

degeaba incercati cu fitile si cu instigari, ca PNL-ul=Gigi Becali

si goznere, sau cine scrie in numele lui, vezi ca Kalmandi Schwaben este o echipa ce face performanta prin blaturi, arbitraje odioase. publicul din camin merita o asa echipa, chiar daca e cladita pe minciuna, insa publicul careian nu merita nimic! nimic am zis!

de gozner la 16 octombrie 2012 - 15:29

pt > tu estyi gozner cum sunt eu keizer,desteptule despre ce blaturi si arbitraje odioase vorbesti ,da intradevar a fost unu a/ti promovat in C cu victoria in urma unui blat ordinar cu Schwabii la voi acasa, a trebuit un 11 metri in min88 cu portarul intors cu spatele….si tu mai zici de Schwaben ,astai problema la voi daca omul face si are performante voi cautati nod in papura decat sa puneti umarul,…asta si meritati bravo Kovi si Keizer pt puturosi si rauvoitori fotbalul la tv acasa in pat…vizionare placuta!!!!!Forza Schlakter!!!!!!!!!

Lasati un comentariu