Pompierii la CN Eminescu

• publicat la: 12 octombrie 2012
Pompierii la CN Eminescu

În data de 12 octombrie 2012, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al Judeţului Satu Mare a organizat o serie de manifestări menite să contribuie la promovarea unei culturi unitare cu privire la prevenirea, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.

Între orele 10.00 – 13.00, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Somes” al judetului Satu Mare, s-a desfasurat Ziua Porţilor Deschise, unde vizitatorilor le-au fost prezentate mijloace de intervenţie în caz de dezastre naturale precum şi modul de folosire al acestora. Participantilor li s-au înmânat materiale informative cu privire la semnificaţia acestei zile şi la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui dezastru sub forma unor broşuri şi pliante.

Activităţile organizate la Sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al Judeţului Satu Mare, au fost urmate, începând cu ora 13.00, de desfăşurarea la Colegiul National „Mihai Eminescu”, a unui antrenament practic de simulare a modului de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, conform planului de organizare şi desfăşurare a exerciţiilor de alarmare şi evacuare în caz de situaţii de urgenţă pentru anul scolar 2012-2013, in vederea asigurarii pregătirii unitare a copiilor, elevilor şi întregului personal, pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă;

Premergator desfasurarii exercitiului, in sala multimedia a Colegiului National „Mihai Eminescu”, s-a desfasurat o lectie deschisa, participantilor fiindu-le prezentate o serie de materiale utile legate de dezastre.

La exerciţiul de simulare a producerii  acestei  situaţii de urgenţă au participat echipaje specializate din  cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al Judeţului Satu Mare.

Principalele masuri  de interventie realizate au vizat: evacuarea  elevilor  și personalului didactic, cercetare zonei afectate, coordonare acţiunilor de căutare-salvare, stingerea incendiilor, acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Exercitiul de simulare a producerii acestei situatii de urgenta a fost coordonat de catre dl. prefect dr. Eugeniu Avram.

Asigurarea unui nivel optim de informare şi pregătire a cetăţenilor cu privire la tipurile şi caracteristicile riscurilor generatoare de dezastre naturale la nivelul judeţului ( inundaţii, furtuni, secetă, înzăpeziri, alunecări de teren, etc) şi a regulilor de comportare în cazul producerii acestora, reprezintă una dintre modalităţile de protejare a vieţii, bunurilor şi mediului ambiant, promovate de personalul inspectoratului, ca parte integrantă atât a atribuţiilor specifice instituţiei, cât şi a misiunii morale a pompierilor militari.

Lasati un comentariu