Primăvara revine pentru câteva zile!

• publicat la: 14 octombrie 2012
Primăvara revine pentru câteva zile!

Toamna nu şi-a intrat încă pe deplin în drepturi, deşi în acest weekend vremea a fost mohorâtă în aproape toată ţara. De mâine, românii vor avea o surpriză în ceea ce priveşte temperatura!

O prognoză realizată de reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), arată că în următoarea săptămână, vremea se va menţine caldă în multe zone ale ţării. Abia la finalul perioadei trebuie să ne facem griji.

BANAT

În intervalul 15 – 17 octombrie valorile termice vor fi în creştere, depăşind uşor normele şi atingând aproximativ 23 de grade ziua şi 13 grade noaptea. După data de 17 octombrie va avea loc un nou proces de răcire a vremii de la o zi la alta. Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitativ va fi mai mare în intervalul 16-18 octombrie.

CRIŞANA

De luni, vremea se va încălzi, spre 22 de grade ziua şi 12 grade noaptea (în jurul datei de 17 octombrie). Ulterior, un nou proces de răcire treptată va readuce la sfârşitul intervalului de prognoză maximele diurne în jurul a 16 grade şi minimele nocturne în jurul a 6…7 grade, în medie. Va ploua în intervalul 16-18 octombrie. În celelalte zile vor mai fi ploi intermitente, dar pe arii restrânse şi in general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

După data de 14 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât pe 17 octombrie maximele vor atinge 21…22 de grade şi minimele circa 10 grade, valori uşor mai mari decât mediile multianuale nomale pentru a doua decadă a lunii octombrie. Ulterior va avea loc un proces de răcire uşoară, dar constantă, care va readuce, la sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului la valori comparabile cu cele din primele zile. Ploile vor fi puţine şi, în general, slabe cantitativ, exceptând zilele de 18 şi, posibil, 22 octombrie, când probabilitatea pentru precipitaţii mai abundente şi pe arii mai extinse va creşte.

MARAMUREŞ

Temperaturile vor creşte spre aproximativ 21 de grade (pe 17 octombrie), caracterizând din nou o vreme caldă. Temperaturile vor atinge un maxim de 10…11 grade în dimineţile zilelor de 17 şi 18 octombrie. Mai apoi se va produce o răcire treptată, regimul termic redevenind comparabil cu cel din primele zile. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă pe 16 octombrie.

sursa adevarul

Lasati un comentariu