Program de educaţie ecologică ”Ne jucăm şi reciclăm”

• publicat la: 10 octombrie 2012
Program de educaţie ecologică ”Ne jucăm şi reciclăm”

Programul de educaţie ecologică pentru preşcolari ”Ne jucăm şi reciclăm”  are ca scop  asigurarea unui management integral al deşeurilor prin creşterea nivelului de informare, conştientizare şi educaţie a preşcolarilor în spiritul colectării selective a deşeurilor periculoase menajere (baterii portabile uzate), în scopul adoptării unei atitudini ce vizează dezvoltarea durabilă.

Pentru prima dată a fost implementat la nivelul judeţului Satu Mare, în anul şcolar 2008/2009 de către APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, Club LIONS, IF Tehnology SA, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Satu Mare, în 36 de grădiniţe, când s-a colectat în 6 luni o cantitate de 667 kg. baterii.

Datorită impactului pozitiv pe care l-a avut în această perioadă, în anul şcolar 2012/2013 Programul se desfăşoară în grădiniţele din judeţul Satu Mare cu sprijinul: APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, Club LIONS, CCR Logistic System România şi SC Alpin SRL Satu Mare.

În urma lansării Programului de Ziua Mondială a Mediului 2012, s-au înscris 31 de grădiniţe din judeţul Satu Mare. În cadrul Programului s-a ajuns în momentul de faţă la activitatea de instruire a cadrelor didactice de la grădiniţe, care se va desfăşura sub îndrumarea specialiştilor de la APM Satu Mare,  în data de 11.10.2012, de la ora 14.00, la Complexul de educaţie ecologică (Casa Verde) din Grădina Romei. Informaţiile dobândite la acest curs vor fi diseminate în grădiniţe tuturor cadrelor didactice, preşcolarilor şi părinţilor acestora.

Ca o motivaţie pentru participanţii la cursul de instruire, se va organiza în aceaşi zi, de la ora 16.00 o vizită la depozitul ecologic de deşeuri de la Doba.

comunicat APM

Lasati un comentariu