Vernisaj expoziţie arte plastice

• publicat la: 14 octombrie 2012
Vernisaj expoziţie arte plastice

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef  a participat duminică, 14 octombrie la vernisajul expoziţiei de arte plastice a artiştilor plastici sătmăreni în Castelul Károlyi din Carei.

Expoziţia celor 24 de creatori cuprinde 70 de lucrări  de pictură, sculptură, grafică, măști venețiene, goblenuri, şi altele.

La vernisajul expoziţiei au luat cuvântul preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul Direcţiei de Cultură şi Sport Carei, Bogdan Georgescu şi preşedintele Asociaţiei Artistilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba. Mediatorul acestul vernisaj a fost Varga Maria. Au fost prezenţi la deschiderea expoziţiei si cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare care ne-au încântat auzul cu frumoasele compoziţii interpretate la pian şi numeroşi expozanţii şi careieni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef i-a felicitat pe expozanţii, conducerea asociaţiei pentru încă o expoziţie frumoasă şi pe elevii Şcolii de Arte care au intregit evenimentul. „Am promis că voi sprijini în continuare activitatea Artiștilor Plastici Sătmăreni și iată că suntem azi la un eveniment deosebit. O expoziție la Castelul Karolyi din Carei, asistăm la o formă de turism cultural pe care dorim să-l promovăm de acum înainte.

Prin operele Dumneavoastră atrageți turiști la un obiectiv care a fost renovat și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, iar probabil că următoare expoziție o veți face la un alt monument istoric de mare valoare, Cetatea din Ardud.

Avem valori culturale în județ pe care le putem promova și promovându-le putem atrage turiști. Turismul cultural este recunoscut ca un motor pentru dezvoltarea și promovarea identităților culturale locale, oferind comunităților șansa conservării patrimoniului cultural ca resursă pentru dezvoltarea locală.”a declarat Adrian Ştef.

Expoziția este deschisă între 14.oct. – 27.oct.2012

Lasati un comentariu