Zeci de facultăţi îşi desfiinţează programe de studii pentru licenţă – Vezi lista

• publicat la: 4 octombrie 2012
Zeci de facultăţi îşi desfiinţează programe de studii pentru licenţă – Vezi lista

Mai multe universităţi din România inchid o parte dintre programele de studii pentru licenţă, in anul universitar 2012-2013, pentru că nu au reusit să strângă numărul necesar de studenti pentru a putea functiona. Specializările desfiintate sunt la formele de invăţământ cu frecvenţă (IF) si la invăţământ la distanţă (ID).

Potrivit România TV, prima pe listă este chiar Universitatea din Bucuresti. Facultatea de Litere din cadrul Universităţii a renuntat la programul de studiu „Comunicare si Relatii Publice”, forma de invatamant la distanta. Celelalte facultăţi din cadrul Universităţii si-au păstrat specializările din anii anteriori.

De asemenea, la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, specializarea „Comunicare si relatii publice”, forma ID, a fost desfiinţată.

Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj a desfiintat sapte programe de licenta la forma ID si una la IF, din cauza ca universitatea nu a cerut acreditarea.

La Facultatea de Litere au fost lichidate specializarile: Limba si literatura franceza – Limba si literatura română – Limba si literatura maghiara (ID), Limba si literatura maghiara – Limba si literatura română – Limba si literatura franceza (ID), Limba si literatura română – Limba si literatura franceza – Limba si literatura maghiara (ID), Etnologie in limba maghiara (ID).

La Facultatea de Stiinte economice si gestiunea afacerilor, s-au taiat programele de licenta: Economie agro-alimentara si a mediului (ID), Statistica si previziuni economice (ID).

La Facultatea de Istorie si filosofie, s-a desfiintat specializare pentru licenta „Etnologie” (ID).

La Facultatea de Geografie, s-a renuntat la programul de licenţă „Măsuratori terestre si cadastru” (IF).

La Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca au fost desfiintate patru programe de licenta, la forma de invatamant IF.

Astfel, la Facultatea de constructii s-a renuntat la specializarea „Inginerie civila in limba engleza”.

La Facultatea de constructii de masini s-a desfiintat programul de licenţă „Inginerie fizică”.

La Facultatea de inginerie a materialelor si mediului s-a desfiintat programul „Echipamente pentru procese industriale”.

La Facultatea de instalatii a fost lichidată specializarea pentru licenta „Instalatii si echipamente pentru protectia atmosferei”.

Spre deosebire de Universitatea Politehnica din Bucuresti, care nu a renuntat la niciun program de licenta in anul universitar 2012-2012, Universitatea Politehnica din Timisoara a desfiintat 10 specializari.

La Facultatea de automatica si calculatoare s-au desfiintat programele „Tehnologia informatiei” (IF) si „Ingineria sistemelor” (ID).

La Facultatea de electrotehnica si electroenergetica s-a renuntat la specializarile „Energetica industriala” (IF), „Echipamente pentru procese industriale” (IF), „Utilaje pentru textile si pielarie” (IF), „Masini li echipamente miniere” (IF).

La Facultatea de Mecanică, s-a renuntat la „Mecanica fină si nanotehnologii” (IF), „Tehnologia constructiilor de masini, limba franceză” (IF), „Design industrial, limba engleză” (IF), „Design industrial, limba germană” (IF).

Si Universitatea „Ovidius” din Constanta a desfiintat patru programe de licenta.

Asadar, la Facultatea de Teologie s-a renuntat la specializarea „Arta sacra” (IF), iar la Facultatea de Constructii s-a lichidat programul „Inginerie urbana si dezvoltare urbana” (IF).

La Facultatea de Litere din cadrul aceleiasi universitati nu mai exista, in acest an universitar, specializarea „Limba si literatura moderna, limba spaniola” (IF), iar la Facultatea de Fizica, Chimie, Electronica si Tehnologia Petrolului, nu mai exista programul „Electrica aplicata”(IF).

O alta mare institutie care renunta la programe de studii este Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Facultatea de Medicina renunta la specializarea „Moase” (IF), iar Facultatea de Medicina Dentara renunta la cursurile de „Asistenta Dentara” (IF).

Tot din cauza numarului insuficient de studenti, si universitatile din Moldova au renuntat la cateva programe de licenta.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, la Facultatea de Informatica s-a renuntat la specializarea „Informatica” (ID), iar la Facultatea de Matematica nu mai exista cursurile de „Matematici” (IFR) si „Matematici Aplicate” (IF).

Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a renuntat din anul academic 2012-2013 la trei programe de licenta. Astfel, la Facultatea de Istorie si Geografie nu se mai fac cursurile de „Istorie” (ID) si de „Stiinte ale informarii si documentarii” (IF), iar la Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica s-a desfiintat specializarea „Cibernetica economica” (IF).

sursa ziare.com

comentarii

de menta la 5 octombrie 2012 - 06:57

si la spiru haret?????
da la goldis?????

Lasati un comentariu