A apărut „Eroii Neamului” nr.13

• publicat la: 30 noiembrie 2012
A apărut  „Eroii Neamului” nr.13

De Ziua Naţională a României, a apărut numărul 13 (4 din 2012) al revistei de cultură şi educaţie patriotică „Eroii Neamului”, editată de Asociaţia Civică „Tempora” Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Satu Mare.

Acest număr, aşa cum era şi firesc, este dedicat în mare măsură celei mai mari personalităţi pe care a dat-o judeţul nostru României, părintele dr. Vasile Lucaciu (de la a cărui moarte se împlinesc 90 de ani), precum şi idealului pentru care a luptat toată viaţa – Unirea tuturor românilor, înfăptuită la 1 Decembrie 1918.
Printre semnatarii articolelor care evocă marea personalitate a „Leului din Şişeşti” (dr. Viorel Ciubotă, Dr. Viorel Câmpean sau profesorul Niclolae Pop), la loc de cinste se află eminentul academician, profesor universitar doctor, Ioan-Aurel Pop – rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, căruia îi mulţumim pentru amabilitatea de a ne fi încredinţat spre publicare un material atât de valoros şi interesant.
De asemenea, este evocat un alt moment important din istoria noastră – eliberarea „ultimei brazde”, respectiv a oraşelor Satu Mare şi Carei, la 25 octombrie 1944 – printre semnatari semnalând şi prezenţa, în premieră, a unei eleve, respectiv Evelin Maris de la CN Doamna Stanca, fapt ce ne dă speranţe că tânăra generaţie va duce mai departe proiectele noastre.
Pe lângă cei enumeraţi mai sus, aşa cum am obişnuit, semnatarii articolelor sunt personalităţi cunoscute ale Sătmarului, chiar dacă unii, precum profesorii Carol C. Koka şi Arnold Maier, s-au alăturat doar acum la efortul nostru de a promova respectul faţă trecut, faţă de personalităţile care şi-au adus contribuţii însemnate la realizarea unor ideluri şi deziderate naţionale, dar şi faţă de cei mulţi, unii chiar anonimi, care şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim astăzi ceea ce suntem.
Revista este distribuită gratuit în şcolile, bibliotecile şi parohiile ortodoxe şi greco-catolice din judeţ, precum şi la alte instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniu, sens în care mulţumim Consiliului Judeţean şi sponsorilor care ne-au sprijinit financiar pe tot parcursul anului 2012.
Cei interesaţi de achiziţionarea revistei se pot adresa celor două asociaţii editoare, sau la telefon 0740-084231, e-mail: voicusichet@yahoo.com.
col(r) Voicu Sichet

Lasati un comentariu