Acţiuni ale poliţiştilor sătmăreni pentru asigurarea ordinii publice

• publicat la: 5 noiembrie 2012
Acţiuni ale poliţiştilor sătmăreni pentru asigurarea  ordinii publice

În perioada 2 – 4 noiembrie a.c., la nivel naţional, din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, au fost intensificate acţiunile specifice ale structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi combaterea criminalităţii organizate pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale, în special a celor comise în stradă.

Poliţiştii au identificat pe parcursul a trei zile de acţiune peste 400 de participanţi la trafic care au încălcat regimul circulaţiei rutiere şi au depistat în  flagrant 12 infracţiuni.

Astfel, pe parcursul celor 3 zile de acţiune, la care au participat în medie, în fiecare zi, 100 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, de la transporturi, de investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate şi din cadrul formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, au fost aplanate peste 40 de stări conflictuale şi aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 90.500 lei. Dintre amenzile aplicate de poliţişti, 416 au fost dispuse pentru abateri rutiere şi 134 pentru încălcarea normelor legale pe linie de ordine publică.

Au fost reţinute 10 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli tehnice.

Au fost depistate 2 persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, ce au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului.

De altfel, combaterea infracţionalităţii – cu precădere a faptelor comise în stradă, în locuri publice – constituie prioritatea poliţiştilor sătmăreni, dovadă fiind faptul că în cursul anului trecut din totalul infracţiunilor înregistrate în judeţul nostru doar 5, 62% au fost comise în stradă.

comunicat

Lasati un comentariu