Ajutorul de minimis pentru agricultori

• publicat la: 23 noiembrie 2012
Ajutorul de minimis pentru agricultori

Veşti bune pentru agricultorii satmareni care au solicitat ajutorul de minimis. Peste jumătate din suma totală de bani a ajuns în conturile Direcţiei Agricole Satu Mare. Pentru că seceta a făcut pagube însemnate în judeţul nostru, aproape 12.951 de agricultori au profitat de şansa oferită de Guvern şi au solicitat ajutorul de minimis. Este vorba despre 100 de lei pe hectar. Benefiarii însă pot primi maxim 1.000 de lei şi asta pentru că ajutorul se oferă pentru 10 hectare de teren arabil.

Suma primita este de circa 3 milioane lei, inregistrand un procent de 53 % din suma totala care va fi distribuita la Satu Mare, in cursul saptamanii viitoare. Derularea programului prin care fermierii afectaţi de secetă vor primi ajutor din partea Ministerului Agriculturii a fost discutată, la vremea când s-a luat această decizie, în cadrul unei videoconferinţe care i-a reunit pe reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi pe directorii direcţiilor agricole din toată ţara.

Cererile ar fi trebuit depuse până la data de 15 octombrie şi au putut cere bani pentru culturile calamitate persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice şi asociaţiile care au înfiinţat culturi în toamna anului 2011 şi primăvara anului 2012.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu