Antonescu: Avem nevoie de toate voturile, ca să nu depindem de UDMR la modificarea Constituţiei

• publicat la: 10 noiembrie 2012
Antonescu: Avem nevoie de toate voturile, ca să nu depindem de UDMR la modificarea Constituţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că miza parlamentarelor din acest an o constitutie obţinerea a cel puţin două treimi din numărul membrilor viitorului Parlament, astfel încât modificarea Constituţiei să nu se realizeze prin negocieri cu UDMR, informeaza Mediafax.

Antonescu a susţinut, cu ocazia lansării candidaţilor USL de la Sinaia, că miza alegerilor parlamentare din 9 decembrie nu o mai constituie obţinerea a 50% plus unu din numărul senatorilor şi deputaţilor din viitorul legislativ.

El a susţinut că este nevoie de „toate voturile posibile”, astfel încât USL să nu fie obligată să accepte condiţionări din partea UDMR pentru o viitoare modificare a Legii fundamentale.

„Ne trebuie aceste voturi pentru a nu depinde, să zicem, de UDMR care să vină cu cine ştie ce pretenţii”, a justificat preşedintele PNL.

sursa romanialibera.ro

comentarii

de emil la 11 noiembrie 2012 - 00:05

Dar de ce nu contesta nimeni dreptul udmr de a participa la alegerile parlamentare, in situatia in care formatiunea nu este inregistrata in registrul partidelor politice si nu are statutul de functionare ca formatiune politica aprobat de Tribunalul Bucuresti?

Totusi, care este forul juridic care trebuie sa solutioneze aceasta problema?

Lasati un comentariu