Băuturile energizante şi riscurile pentru sănătate

• publicat la: 16 noiembrie 2012
Băuturile energizante şi riscurile pentru sănătate

Care au fost factorii care te-au influentat să cumperi băuturienergizante? Responsabile au fost reclamele sau dorinta de a incerca ceva nou? Indiferent de motiv, trebuie să cunosti riscurile la care te expui atunci când consumi bauturi energizante. Afla mai jos cum iti afecteaza băuturile energizante sănătatea!


Băuturile energizante nu sunt bauturi pentru sportivi!

Bauturile energizante contin cantitati mari de ingrediente stimulente, precum cofeina, care au efecte secundare severe asupra organismului. Pe langa cofeina, in bauturile energizante se gasesc ingrediente precum guarana sau taurina.

In plus, si cantitatile de zahar si indulcitori artificiali sunt foarte mari, ceea ce duce la agitatie si nervozitate. In bauturile energizante, cantitatea de cofeina este foarte mare, de aproximativ patru ori mai mare decat intr-o sticla de Cola.


Riscurile bauturilor energizante

Consumul in exces de bauturi energizante (mai mult de 500 ml pe zi) este asociat cu iritabilitate, nervozitate si ritm cardiac marit. Bauturile energizante maresc tensiunea arteriala si riscul de afectiuni cardiace si diabet. Nu trebuie consumate niciodata impreuna cu bauturi alcoolice, deoarece efectele sunt severe.

In plus, riscurile sunt mult mai mari in randul copiilor si adolescentilor. Bauturile energizante nu trebuie consumate de persoanele care sufera de orice fel de afectiuni cardiace, deoarece efectul poate fi fatal.

De asemenea, bauturile energizante afecteaza si dantura. Expus la ingredientele nocive din bauturile energizante, smaltul dintilor se deterioreaza.

sursa studentie.ro

Lasati un comentariu