Bucătărie franţuzească: Pere in vin alb cu smochine şi migdale

• publicat la: 4 noiembrie 2012
Bucătărie franţuzească: Pere in vin alb cu smochine şi migdale

Para este un fruct cu o mare putere de improspătare a organismului din cauza continutului bogat in apă si vitamine.

De aceea, acest fruct inrudit cu mărul poate fi adăugat, fără nicio ezitare, programului nostru alimentar. Poate fi consumat in stare naturală, in salata de fructe sau gătit.

Un desert usor de realizat, fără prea mare cheltuială, cu un timp de preparare de 20 minute si alte 40 pentru gătit, vi-l propune Cuisine Actuelle.

Ingrediente pentru 4 persoane:

-4 pere;
-4 smochine;
-500 ml vin alb dulce;
-6 linguri miere de albine lichida;
-25 g de unt;
-15 boabe/seminte de coriandru;
-1 crenguta de rozmarin;
-40 g fulgi de migdale

Etapele prepararii:

1. Incalziti vinul cu 100 ml de apa, mierea, coriandrul si rozmarinul.

2. Curatati perele de coaja, scobiti-le pe interior si fierbeti-le 20 minute in vinul preparat, asa cum s-a spus la punctul 1. Strecurati-le si pastrati-le calde. Faceti in asa fel incat vinul sa ramana la doar 300 ml.

3. Spalati smochinele, taiati-le in cubulete si treceti-le 5 minute prin unt (intr-o tigaie). Puneti vinul si lasati pe foc inca 10 minute. Mixati apoi pentru a obtine o pasta.

4. Dati o culoare aurie migdalelor, folosind o tigaie antiadeziva.

5. Varsati pasta in pahare, asezati perele, presarati migdalele si serviti numaidecat.
Pofta buna!

sursa newsring.ro

Lasati un comentariu