Cele mai periculoase 10 muşcături de animale

• publicat la: 21 noiembrie 2012
Cele mai periculoase 10 muşcături de animale

Salbaticia ascunde cele mai feroce animale. Pradatori veritabili, cu simturi extraordinar de bine dezvoltate, animalele salbatice pot fi un real pericol, fiind nascute pentru a ucide. Capacitatea de a vana cu atata usurinta si puterea muscaturii acestora au fascinat dintotdeauna oamenii de stiinta.

Listverse a incercat sa faca un clasament al celor mai periculoase 10 muscaturi de animale. Pentru realizarea acestui top, fiecare muscatura a fost masurata in PSI – pounds per square inch (pound – 0,45 grame/inch – 2,5 cm – patrat).

Leul – 600 psi

Muscatura leului este mai slaba decat cea a panterei sau a pisicii de mare, intrucat modul lui de a vana se rezuma la o singura muscatura mortala. Leii sugruma prada, muscand-o de trahee, asadar nu au nevoie de o muscatura puternica. Leii vaneaza oricand, insa cu mai mult succes noaptea.

Tigrul – 1050 psi

Ca si leii, tigrii tind sa isi muste prada de gat, astfel ca aceasta nu mai poate respira si este intrerupt circuitul sanguin catre creier. Vanatori solitari, se pare ca la ora actuala exista mai multi tigri aflati in captivitate decat cei din salbaticie. De obicei, tigrul nu ataca oameni, insa au fost semnalate si atacuri asupra oamenilor si a bovinelor.

Hiena dungata – 1100 psi

Hiena dungata are un maxilar extrem de puternic, intrucat trebuie sa zdrobeasca oasele lasate de lei sau alti pradatori pentru a ajunge la maduva. Asadar, muscatura este puternica si periculoasa, reusind sa zdrobeasca si oasele de girafa. Hienele au fost observate omorand catei cu o singura muscatura in zona gatului.

Ursul Grizzly – 1200 psi

Dimensiunile ursului Grizzly sunt impresionante, cantarind intre 272 kg pana la 450 kg. In ciuda acestei dimensiuni, ursii Grizzly pot fugi chiar si cu 56km/h. Cu toate ca, in general, se hranesc mai mult cu boabe si nuci, au fost observate episoade de agresivitate si asupra omului, mai ales atunci cand e vorba de o mama cu pui.

Gorila – 1300 psi

Cum gorila trebuie sa mestece plante cu scoarta sau coaja tare, si maxilarul si muschii gatului sunt foarte dezvoltati. Tocmai din acest motiv, muscatura ei este foarte periculoasa. Agresivitatea gorilelor a fost un subiect indelung discutat, insa mai nou s-a constatat ca gorilele sunt blande si nu reprezinta o amenintare pentru oameni.

Hipopotamul – 1821 psi

Un ierbivor imens, hipopotamul este foarte agresiv. Cum s-a masurat doar puterea muscaturii femelei, se presupune ca hipopotamul mascul este si mai periculos. Hipopotamul este unul dintre cele mai temute animale in Africa, inregistrandu-se la un moment dat si atacuri asupra echipajelor unor barci de mici dimensiuni.

Jaguarul – 2000 psi

Adevaratul rege al junglei, jaguarul, se gaseste din Mexic pana in Argentina. Animalul este un pradator solitar, muscand capul victimei. Muscatura lui poate trece chiar si prin cochilia unei broaste testoase, iar ca etimologie, „jaguar” vine din cuvantul amerindian „yaguar”, care s-ar traduce prin „cel care ucide printr-un singur salt”.

Aligatorul American – 2125 psi

Aligatorul american, alaturi de aligatorul chinez sunt singurele specii de aligatori ramase in intreaga lume. Se pare ca populatia de aligatori americani s-ar ridica la 5 milioane, dintre care 1,2 milioane doar in Florida.

Crocodilul de apa sarata – 3700 psi

Crocodilii de apa sarata se gasesc din India de est pana in sud-estul Asiei si nordul Australiei. Acest tip de crocodil mananca bivoli, peste si au fost chiar si atacuri asupra rechinilor. De-a lungul anilor, s-au inregistrat numeroase atacuri ale crocodililor de apa sarata si asupra oamenilor.

Crocodilul de Nil – 5000 psi

Crocodilul de Nil se aseamana din punct de vedere al dimensiunilor cu crocodilul de apa sarata. Desi mananca cu precadere peste, crocodilii de Nil vor ataca orice le trece prin cale, de la zebre, pasari sau hipopotami pana la … oameni.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu