Computer tomograf de ultimă generaţie la Satu Mare

• publicat la: 15 noiembrie 2012
Computer tomograf de ultimă generaţie la Satu Mare

Joi, 15 noiembrie, Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare a primit in dotare un computer tomograf de ultima generatie, unul de varf in ceea ce priveste imagistica medicala de tip CT.

Acest proiect benefic pentru cresterea calitatii serviciilor medicale destinate tuturor locuitorilor judetului Satu Mare s-a realizat prin efortul comun al specialistilor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, din cadrul Laboratorului de Imagistica si Radiologie si, nu in ultimul rand, din cadrul Consiliului Judetean. Acest eveniment a fost marcat de catre personalul medical din cadrul SJU Satu Mare, alaturi de primarul Coica, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Stef, vicepresedintii CJ, Mircea Govor si Csehi Arpad, senatorul Valer Marian, ministrul Ovidiu Silaghi, consilierul judetean Octavian Petric si altii.Valoare aparatului este de 1.495.000 lei, avand ca sursa de finantare Ministerul Sanatatii cu coofinantarea Consiliului Judetean Satu Mare.

Aparatul dispune de puterea, viteza si rezolutia optima pentru diagnosticarea exacta a diverselor afectiuni ale organelor din cavitatea abdominala, o evaluare detailata a eventualelor formatiuni tumorale. Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare a tinut sa puncteze un lucru foarte important din acest proiect, adica gratuitatea de care beneficiaza pacientii internati in sectiile din SJU Satu Mare, pacientii trimisi spre examinare prin Unitatea de Primire Urgente, pacientii asigurati, dar si cei care au bilete de trimitere tipizate, semnate si parafate de un medic specialist aflat in relatii contractuale cu CJAS.

Deoarece Spitalul Judetean de Urgenta este inca in faza de obtinere a autorizatiilor de utilizare – functionare, prima examinare cu acest aparat se va realiza abia in luna ianuarie, 2013.

comentarii

de Gabi D la 21 noiembrie 2012 - 20:46

Un lucru laudabil!Avea nevoie si judetul nostru de un astfel de aparat!E atata boala si neputinta pe umerii nostri!Felicitari!!!

de Dragut Cezar la 23 martie 2013 - 12:22

Doresc si eu o examinare ,ce trebuie sa fac si cum sa procedez .Eu locuiesc momentan in Zalau !

Lasati un comentariu