Consiliul Judetean al Elevilor Satu Mare şi-a ales noua conducere

• publicat la: 4 noiembrie 2012
Consiliul Judetean al Elevilor  Satu Mare şi-a ales noua conducere

În data de 2 noiembrie 2012, în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare, au avut loc alegerile pentru desemnarea noilor reprezentanţi ai elevilor la nivel judeţean. În cadrul evenimentului au fost prezenţi 25 din 30 de preşedinţi ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor, aleşi în mod democratic în fiecare instituţie de învăţământ în intervalul 15-19 octombrie 2012.

După ce preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, domnul Adrian Ştef, şi-a exprimat dorinţa de susţinere a elevilor din liceele sătmărene în iniţierea şi implementarea proiectelor absolut necesare pentru comunitatea noastră, a urmat prezentarea candidaţilor pentru funcţiile vacante în prezenţa doamnei inspector proiecte educaţionale prof. Crina Leş şi a domnului inspector educaţie permanentă Mugurel Codreanu.

Preşedinţii Consiliilor Şcolare au fost eligibili pentru a candida la una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, respectiv secretar, iar în această cursă s-au înscris patru elevi. În urma procesului electoral democratic, noua componenţă a Biroului Executiv este următoarea:

Alexandru Gavrău, elev al Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, a devenit noul preşedinte al organizaţiei elevilor, urmat de Diana Ziman de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare în calitate de vicepreşedinte şi Tudor Mătrescu, elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, câştigând funcţia de vicepreşedinte. Noul secretar al Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare este Bianca Coţ, eleva Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri s-a aflat, de asemenea, alegerea noilor directori de departament. În procesul electoral s-au înscris doi candidaţi pentru Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere, iar în urma scrutinului, Ionuţ Sava, elev al Liceului Teoretic din Carei a preluat mandatul pentru anul şcolar 2012-2013. Cât despre restul departamentelor, alegerile vor avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, iar elevii doritori sunt aşteptaţi să-şi depună candidaturile.

Paul Marc, elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” va fi director la departamentul avocatul elevilor .

Preşedintele CJ al elevilor, Alexandru Gavrău, a declarat: „Sunt bucuros că am trecut peste această zi atât de importantă nu doar pentru mine, ci şi pentru Consiliul Judeţean al Elevilor. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi sunt ferm convins ca în cel mai scurt timp ne vom apuca de treabă pentru că suntem dornici de a contribui pozitiv la bunul mers al comunităţii noastre.”

,,În anul acesta la alegeri au  participat un număr  mare de preşedinţi ai Consiliilor pe Şcoală al Elevilor, susţinători ai candidaţilor dar şi de reprezentanţii ai mass-mediei sătmărene.

Sunt foarte mândră de noii membrii ai Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare şi de membrii Biroului Executiv şi sunt convinsă că proiectele propuse de ei vor fi cât de curând puse în practică. În anul acesta şcolar şedinţele CJE se vor desfăşura în sala mică de şedinţe de la Consiliul Judeţean Satu Mare.„ a declarat Crina Leş, inspector activităţi extraşcolare în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.

La  şedinţă a participat şi domnul subprefect Cristian Sasu.

Calendarul alegerilor continuă în perioada următoare cu alegerile din cele opt regiuni ale României, urmând ca în ianuarie 2013 să aibă loc Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor în cadrul căreia se va alege noul Biroul Executiv naţional şi se va constitui strategia de dezvoltare a organizaţiei care reprezintă peste 3 milioane de elevi din România.

Lasati un comentariu