Crâmpeie de toamnă târzie

• publicat la: 5 noiembrie 2012
Crâmpeie de toamnă târzie

Într-o zi toamnă când lumina pătrunde printre frunze ca nişte viespi de chihlimbar, am purces şi noi,  o parte din colectivul clasei a VIII –a B de la Şcoala Gimnazială nr.3 Carei, la o mică cercetare şi destindere prin aerul îmbălsămat de miresmele anotimpului autumnal.

Am pornit ferice spre reşedinţa judeţului nostru, unde am avut  ca obiective principale: Mall -ul  situat pe str.Iuliu Maniu colţ cu str. Ştefan cel Mare, apoi o serie de biserici cu arhitectura şi pictura remarcabilă, urmat de un colţ de natură.

Prima oprire a fost  la Mall-ul din centru, unde am vizionat filmul HOTEL TRANSILVANIA 3D, continuându-ne periplu spre cofetăria Daniel, unde am savurat delicatesa casei, anticipând oarecum lăsatul secului pentru postul Naşterea Mântuitorului , care va fi 13 noembrie.

Fiind o zi însorită, iar cerurile spunând slava lui Dumnezeu(Psalm 18,1)vizitând cele trei catedrale de diferite culturi, şi anume Sf.Argangheli Mihail şi Gavriil,Catedrala greco-catolică, Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, Catedrala romano-catolică de lângă parcul central.

În cromatica şi-n izul toamnei, elevii s-au delectat printr-un montaj spontan cu versuri de toamnă şi patriotice.Frumuseţea anotimpului şi bucuria comuniunii princuvânt, ca o logoterapie, ne-au oferit ocazia de a descoperi talaţii literari ai  elevei PATRICIA BORBELY, sefa clasei a VIII-a B, care scrie poezii şi ne-a recitat una din creaţiile sale mai vechi.

Amurgul roşiatic al serii de inceput de noiembrie a fost însoţit  de rimtul cântării LUMINĂ LINĂ- cântarea de seară- fiind şi noi preţ de  câteva minute participanţi la crâmpeie din slujba vecerniei, de la Biserica Ortodoxă Sf.Împăraţi Constantin şi Elena.

Am avut bucuria duhovnicească de a ne închina la părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina (Grecia)- Tămăduitor de boli(vindecător de cancer, ce va fi prăznuit în curând , pe 9 noiembrie.

Ieşirea noastră este o trambulină în sfera cunoaşterii, aprofundării şi acumulării informaţiilor necesare pentru proiectul ÎN CĂUTAREA LUI ANDREI, un concurs la nivel naţional.

Cei şase elevi prezenţi sunt membrii înscrişi la acest concurs, coordonaţi fiind sub atenta supraveghere a profesorului diriginte, Carmen Maria Dindelegan.

Pe această cale vă învităm cu drag ca din data de 19 noembrie să ne vizionaţi proiectul pe internet şi să ne fiţi alături susţinându-ne prin voturile voastre.

Anticipate multumiri.

Carmen Maria Dindelegan

Lasati un comentariu