De ce i-a atacat ANI pe miniştrii Silaghi şi Helvig

• publicat la: 10 noiembrie 2012
De ce i-a atacat ANI pe miniştrii Silaghi şi Helvig

Atacul ANI la 4 membri ai cabinetului Ponta nu are doar conotaţii electorale. Cel puţin în cazul a doi miniştri, acţiunea ANI are şi rolul de avertisment, pentru că aceștia urmeză să ia o serie de decizii împotriva clientelei politice a regimului Boc-Băsescu.

Dai în mine, dai în tine”

„Dai în mine/dai în tine/dai în fabrici şi uzine/…” a fost un slogan din perioada proletcultistă, din perioada anilor ’50 şi care era utilizat împotriva „duşmanilor poporului”, „duşmanilor de clasă”. Sloganul este acum reactualizat de către cei care îl sprijină pe Traian Băsescu şi PDL.

Concret. ANI a atacat – cu acuzaţii pe cât de irelevante, pe atât de neprobate” – patru demnitari ai cabinetului Ponta. S-a afirmat, ţinând cont de momentul atacului că este o aţiune pur electorală îndreptată împotriva USL. Nimeni nu neagă acest aspect. Dar mai este ceva, un ceva care „doare” foarte tare în ceea ce priveşte fosta putere.

Sâmbătă s-a dat publicităţii raportul Corpului de control al primului ministru referitor la verificările efectuate la CNADNR. Dezastru total. Ce urmează. Raportul se trasmite ministrului Ovidiu Silaghi, care, conform datelor din raport trebuie să ia o serie de măsuri. Măsuri care înseamnă rezilierea de contracte ale regilor asfaltului, amenzi imemnse etc. Cine vor fi cei sancţionaţi – nu este exclus ca unii să ajungă şi în penal? Nimeni alţii decât clienţii politici ai PDL şi Traian Băsescu. Cine a închis ochii şi a facilitat enormele nereguli şi risipa a zeci de milioane de euro: foşti miniştri ai transporturilor din PDL.

Şi cum poate fi oprit sau cel mult, temperat Ovidiu Silaghi? Printr-o incompatibilitate găsită (inventată) de ANI, adică prin încercarea de a-l scoate din joc.

În cazul ministrului Eduard Helvig lucrurile stau cam tot aşa. A apărut recent documentul DLAF prin care se demonstrează că ministerul condus de Elena Udrea a finanţat ilegal gala lui Bute din 2011. În urma acestei finanţări ilegale, organismele europene nu au mai dat ministerului Elenei Udrea suma respectivă, iar acum atât ea, cât şi cei din jurul ei trebuie să plătească. Cine trebuie să o taxeze pe Udrea? Eduard Helvig. Deci ANI a intrat pe fir. Tot pentru scoatere din joc sau cel mult pentru amânarea „executării” Elenei Udrea până după alegeri.

Neregulile de la „autostrăzi şi drumuri”

 Redăm integral comunicatul guvernamental privind neregulile de la CNADNR
Corpul de Control al Primului-ministru a finalizat de curand un control la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. care a avut ca scop identificarea cauzelor care au determinat intarzieri in executia lucrarilor de infrastructura rutiera aflate in derulare. Perioada supusa verificarii a fost 1.01.2007 – 31.08.2012.

In urma analizei efectuate de Corpul de control al Primului-ministru a unui numar de 31 de contracte de lucrari privind reabilitarea/modernizarea si construirea de drumuri nationale si autostrazi, in cadrul carora au fost inregistrate intarzieri in executia lucrarilor, au fost identificate urmatoarele cauze care au stat la baza acestor intarzieri:
Una din principalele probleme constatate a fost insuficienta mobilizare pe santier a firmelor de constructii care executau contractele analizate. Astfel, desi pe hartie prezentau personal suficient si utilaje pe masura lucrarilor angajate, in teren situatia era cu totul alta. Aceasta cauza a stat la baza inregistrarii unor intarzieri in executia lucrarilor privind:

1. Reabilitarea DN 6 Alexandria- Craiova – Lotul 1in baza contractului nr. POST/2011/2/1/011/02, in valoare de 140.651.991,76 RON (fara TVA) incheiat cu SHAPIR STRUCTURES 1991 ltd. Desi lucrarile trebuiau finalizate la 3.5.2013, la sfarsitul lunii iunie 2012 erau executate doar 17,23% din lucrarile contractate….cotidianul.ro

comentarii

de FARA PORTOCALII DUPA 9 DECEMBRIE ! la 11 noiembrie 2012 - 12:57

V-am taiat pensii, salarii,indemnizatii la mamici, am inchis spitale omorand oameni, am taiat bani de la medicamente, v-am marit varsta de pensionare, v-am dat afara din serviciu, in timp ce noi ne-am imbogatit facand contracte umflate cu statul.

VOTATI-NE DIN NOU !!!

FORTA ARD… LA PUSCARIE! Forta PDL … la PUSCARIE!

de ARDELENI VA ASTEPTAM ALATURI DE CEI 7,4 milioane de romani batjocoriti de portocalii ! la 11 noiembrie 2012 - 12:57

UNIUNEA SOCIAL – LIBERALA:

A dat inapoi salarile si pensile furate de PDL.
A inceput deblocarea posturilor in sanatate (500 de posture in prima faza).
A redus cu 30% cheltuielile de protocol si de deplasare in strainatate.
A redat autonomia Institutul de Boli Cardiovasculare de la Targu-Mures si cel de gastro de la Iasi. A redeschis spitalul de la Buftea, Bumbesti, se redeschide cel de la Tandarei. A reusit sa deschida unitatea de urgenta de la Targu-Mures. Sa duca elicopterul la Iasi si zilele urmatoare o sa fie la Craiova.
A ridicat plafonul de scutire de TVA pana la venituri de 65000 euro/an.
A majorat platile directe pentru culturile agricole de la 100,65 euro in 2011 la 119,66 euro in acest an.
A renuntat la impozitarea trimestriala a fiecarei tranzactii in castig.

Este definitivat auditul de la ministere, actele s-au inaintat la DNA, iar cei care au furat banii romanilor vor plati.

USL FACE POLITICA PENTRU ROMANIA SI ROMANI !
ARD adica PDL fac politica sefilor din PPE !!!

USL – IMPREUNA CU ROMANII SI PENTRU ROMANI !

USL = SFARSITUL REGIMULUI BASESCU si un NOU INCEPUT PENTRU ROMANIA !

Lasati un comentariu