Energizanţi naturali in loc de cafea

• publicat la: 6 noiembrie 2012
Energizanţi naturali in loc de cafea

Românilor le place cafeaua, pe care o apreciază mult mai mult decat pe ceai, la cel din urma apelând ca la un medicament, in caz de usoară indispozitie ori boală.

De aceea este extrem de neplăcut, chiar un motiv de stres, de panică, atunci când unei persoane obisnuite să bea cafea medicul ii cere să renunte la aceasta din motive de sănătate, măcar pentru o perioadă de timp.

Nu trebuie să intre nimeni in panică intr-o astfel de situatie, deoarece energizantul de dimineata, combustibilul zilelor noastre, poate fi inlocuit cu fructe, ca atare sau sub forma de suc ori salata.

Salata de fructe revitalizează

Daca vrei sa-ti prepari o salata de grepfrut, atunci incepe-o de seara. Curata un fruct de coaja, taie-l cubulete, adauga miere de albine, de preferat poliflora, o lingura daca este solida, doua linguri daca este lichida, amesteca bine, acopera vasul si serveste salata dimineata in loc de micul dejun.

La amestecat, foloseste un vas de sticlă sau lut ars si o lingura de lemn.

Acest preparat, deosebit de gustos, puternic aromat, hranitor, bogat in vitamine si minerale se recomanda si bolnavilor de ficat, convalescentilor, dar si persoanelor care vor sa se mentina in forma.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrutul este nu numai un energizant, inlocuitor pentru cafea, ci si un excelent medicament natural. Astfel, trateaza racelile, atat de multe in sezonul in care ne aflam, si ajuta la scaderea febrei.

Consumul regulat de grepfrut, cate un fruct pe zi, ca atare, sub forma de salata ori suc, simplu ori in combinatie cu alte citrice, previne bolile tubului digestiv, constipatia, aciditatea gastrica, ateroscleroza, astmul.

Sucul de citrice poate fi de asemenea un energizant puternic, un inlocuitor al cafelei de dimineata. Prepara-l acasa, ca sa stii ce consumi, si numai asa vei fi convins ca ceea ce consumi e natural.

Ca sa-ti prepari sucul de citrice acasa, ai nevoie de un storcator manual de citrice, pe care-l gasesti la un pret foarte mic la toate raioanele de menaj din orice supermarket, si un grepfrut, de preferat cel roz, o portocala si o jumatate de lamaie.

Relaxeaza-te si bea sucul incet, putin cate putin, si foarte curand te vei simti la fel de bine ca si dupa o ceasca aburinda de cafea.

Acest amestec de citrice se recomanda, de altfel, tuturor la fiecare schimbare de anotimp sau cand este nevoie de ceva care sa te repuna pe picioare, cand te simti obosit, fara putere.

Daca ti s-a interzis cafeaua, atunci ar fi bine ca in aceasta perioada sa nu bei nici ceai verde ori bauturi racoritoare tip cola deoarece si acestea, ca si cafeaua, contin cofeina.

comentarii

de dorina la 6 noiembrie 2012 - 18:23

daca ar citi si tinerii acest ,,buletin ,,ar fi mai destepti ,mai sanatosi si ar si putea ajuta si pe altii .Cinste celor ce scriu ,pacat ptr. ca nu citesc.

Lasati un comentariu