Expoziţie de pictură Aurel Donca

• publicat la: 28 noiembrie 2012
Expoziţie de pictură Aurel Donca

Sâmbătă 1 decembrie 2012, de la ora 11,00, la Castelul Károlyi are loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistului Aurel Donca.

Câteva cuvinte despre artist:

Aurel Donca vede lumina zilei la 12 septembrie 1946 într-o familie de ţărani la Dindeşti.

Studii: Şcoala primară la Dindeşti; Şcoala generală şi liceul la Carei; Facultatea de Arte Plastice la Institutul Pedagogic Cluj-Napoca şi Facultatea de Istorie la Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca.

Îşi desfăşoară activitatea ca profesor cu gradul didactic I la ambele specialităţi:arte plastice şi istorie.

Îşi dedică întreaga fiinţă activităţii didactice în calitate de profesor de educaţie artistică plastică, estetică şi patriotică a 43 de generaţii de elevi, dintre care mulţi s-au perfecţionat în domeniul artei:pictură, arhitectură, design, istoria artelor, e.t.c.

Activează la şcoala din Baia Borşa, la Şcoala Generală nr. 1 şi 3 din Carei, Clubul Elevilor din carei şi Liceul Pedagogic Carei, îndeplinind ani la rând şi activitatea de profesor metodist la educaţie plastică.

A fost distins cu Diploma de Onoare a Consiliului Naţional al Organizaţiei Pionerilor şi cu gradaţia de merit pentru activitatea sa didactică.A fost distinsă cu Diploma de excelenţă de către Consiliul Municipiului Carei pentru activitatea artistică.

A realizat numeroase lucrări de pictură şi grafică (în creion, cărbune, acuarelă, pastel, culori de tempera, guaşe, acrilice şi de ulei).

A realizat trei expoziţii personale la Carei şi Baia Mare.A participat cu lucrări la expoziţii de grup organizate la Carei, Satu Mare, Baia Mare şi Bucureşti, la saloanele de primăvară ale profesorilor de desen.

Lucrările sale au fost apreciate şi fac parte din numeroase colecţii particulare sau împodobesc şcoli şi instituţii în ţară şi peste hotare.

 

 

redactia

Lasati un comentariu