Furt de cablu pentru firele de cupru

• publicat la: 28 noiembrie 2012
Furt de cablu pentru firele de cupru

Poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală alături de cei din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Petreşti şi Tăşnad au depistat 10 persoane suspectate de sustragerea de cabluri telefonice, pe numele a 6 dintre acestea instanţa emiţând mandate de arestare preventivă, iar faţă de alte două persoane s-a dispus măsura interdicţiei de părăsire a localităţii.                                           

          Poliţiştii rurali, sesizaţi cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, constând în sustragerea de cabluri de telecomunicaţii de pe stâlpii de telefonie, au reuşit depistarea principalilor suspecţi în acest caz, 8 dintre cei 10 suspecţi fiind încarceraţi în Arestul Inspectoratului.

Din probele administrate în cauză a rezultat că 8 bărbaţi având vârsta cuprinsă între 21 şi 48 de ani – Nicolae L., de 45 de ani, Istvan V., de 21 de ani, Andras B., de 26 de ani, din Dindeşti, Augustin F., de 48 de ani, Iosif Z., de 38 de ani, Coloman Z., de 32 de ani, din Vezendiu, Dan R., de 22 de ani şi Zoltan S., de 34 de ani, din Carei – au comis 10 infracţiuni de furt, prejudiciul total cauzat ridicându-se la suma de 54.063 lei. Suspecţii acţionau pe timpul nopţii, alegând stâlpii de telefonie amplasaţi în afara localităţilor din zona Carei, Petreşti, Tăşnad. Pentru a ajunge la stâlpi îşi confecţionau din lemne scări improvizate şi tăiau cablurile, cărora ulterior le dădeau foc pe câmp pentru a topi învelişul şi a ajunge la firele de cupru.

Ceilalţi doi suspecţi, Arnold R., de 32 de ani, din Carei şi Alexandru A., de 35 de ani, din Valea Morii, au cumpărat în mod repetat cablurile de cupru, cunoscând că sunt sustrase, şi valorificau la rândul lor aceste bunuri.

Toţi cei 8 suspecţi reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă,  Judecătoria Carei emiţând mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a 6 dintre aceştia. Faţă de cei doi complici s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.

În acest caz poliţiştii continuă ancheta pentru a se stabili întreaga activitate infracţională a persoanelor implicate în comiterea furturilor şi în achiziţionarea de bunuri sustrase.

 

Lasati un comentariu