Kelemen Hunor depune capsula timpului la Teatrul Municipal Carei doar cu reprezentanți UDMR

• publicat la: 8 noiembrie 2012
Kelemen Hunor depune capsula timpului la Teatrul Municipal Carei doar cu reprezentanți UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost prezent marţi 6 noiembrie 2012,  în municipiul Carei împreună cu toţi reprezentanţii UDMR din judeţul Satu Mare.

Prima oprire a fost la Teatrul Municipal Carei, aflat în reconstrucţie,  lucrările fiind încredinţate  firmei  SC Marconst SRL din Marghita. Oaspeţii au fost primiţi de către primarul Kovacs Eugen alături de care aceştia au depus o capsulă a timpului în fundaţia clădirii Teatrului municipal, care îngloba  documentele pregătite de edilul oraşului, fără a fi făcut public conţinutul.

Nu a fost invitat niciun consilier de etnie română şi nici un director al vreunei instituţii publice. Doar reprezentanţi ai UDMR din judeţul Satu Mare la un obiectiv din patrimoniul oraşului  Carei.

Lucrările de reabilitare a teatrului fac parte din proiectul  „Renaşterea Centrului Cultural al Municipiului Carei”, câştigat de Primăria Carei, cu valoarea de 9.937.060 lei, manager de proiect, Mak Ioan, proiect finanţat din fonduri europene şi din contribuţia de 2 % a  Consiliului Local.

Delegaţia UDMR s-a deplasat şi la Castelul Karoly unde  Kelemen Hunor a  prezentat din nou candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie în prezenţa unei numeroase asistenţe.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de primarul Kovacs  Jeno, urmând apoi candidatul pentru acest colegiu la Camera Deputaţilor, Erdei Ştefan şi deputatul Varga Attila care se retrage din viaţa politică după două decenii de activitate. Au mai avut intervenţii Pataki Csaba, preşedintele filialei judeţene a UDMR, Veron Andras, fost primar la Tăşnad şi Csehi Arpad, vicepreşedintele CJ.

Kelemen Hunor a adresat mulţumiri celor care au contribuit la renovarea Castelului , considerându-l o moştenire culturală importantă.

Prin antiteză, acesta a făcut referire la noul obiectiv ce se va realiza în municipiul Satu Mare de către Consiliul Judeţean şi anume un catarg înalt pe care va flutura drapelul României, investiţie considerată de către vorbitor ca nepotrivită, ce nu îşi are rostul şi care în opinia sa va da naştere la divergenţe.

Mai mult,Kelemen Hunor consideră că acei bani alocaţi de CJ puteau fi folosiţi în alte scopuri,”pentru lucruri mai bune”.

După ce a adus la cunoştinţă depunerea de dosare de candidaţi UDMR în toate colegiile uninominale din România, atât pentru Camera Deputaţilor cât şi pentru Senat, pentru atragerea fiecărui vot, a scos în evideţă  importanţa majoră a pătrunderii membrilor uniunii în Parlament indiferent dacă vor fi la guvernare sau în opoziţie, apreciind că celelalte formaţiuni politice ale maghiarimii nu au şanse de a-şi adjudeca vreun mandat.

Pentru Camera Deputaţilor, în colegiul 4 din care face parte Careiul va candida din partea UDMR Erdei Istvan, iar pentru Senat, Pataki Csaba, preşedinte interimar al UDMR.

La final. preşedintele UDMR Kelemen Hunor a fost invitat împreună cu toţi cei de faţă la o masă servită în incinta Cantinei sociale a oraşului, proaspăt renovată.

Buletin de Carei

comentarii

de emil la 8 noiembrie 2012 - 14:14

desigur, pentru horthysti, exista intotdeauna lucruri mai bune decat rapelul Romaniei.
in ce limba erau documentele din capsula timpului, stie cineva? au fost multi-,bi-lingve, sau numai in ungureste? ar fi o surpriza prea mare sa aflu ca erau redactate in limba romana!

de emil la 8 noiembrie 2012 - 14:14

erata „decat drapelul Romaniei”

de Horia Mărieș la 8 noiembrie 2012 - 16:56

Fiindcă la evenimentul extrem de important – depunerea capsulei timpului ls Teatrul Municpal a participat si liderul Kelemen Hunor, capsula depusă ar fi trebuit sa fie mult mai mare.

Suficient de mare ca să încapă în ea și primașul jenoke.

de satmarean la 8 noiembrie 2012 - 17:21

Institutia Prefectului cum vede aceasta imixtiune a unui partid neinregistrat conform legii in administratia locala a unui oras din Romania daca tot sunt cei care reprezinta Guvernul in teritoriu ?
S-a cedat din nou Ardealul si noi nu am aflat domnule Prefect ?
Unde sunt reprezentantii institutiilor locale si ai Consiliului Local ?
Primarul Careiului a dat demult tonul la discriminari pe baze etnice in oras dar statul roman nu are nici un cuvant de spus in aceasta problema ?

de smc la 8 noiembrie 2012 - 17:29

Teatrul Municipal din Carei a fost construit în 1907, după proiectul lui Kopeczek Gyorgy. El purta numele scriitorului careian Gall Joszef (născut în anul 1811) până în anul 1920, când este numit Teatrul Carmen Sylva, iar după 1945, Teatrul Popular. În 1953 clădirea, construită în stil secesionist, a fost „modernizată”, transformată atât în exterior, cât și în interior (lojele au fost desființate).

de emil la 8 noiembrie 2012 - 18:18

domnul prefect, reprezentantul guvernului in teritoriu, stie ca institutia pe care o conduce nu reprezinta udmr in judetul Satu Mare, ci guvernul usl?

de Horia Mărieș la 9 noiembrie 2012 - 02:56

smc la 8 November 2012 – 17:29

Da Domnule, stim toate astea. Mai stim si ca azi, Teatrul Municipal poartă numele Stefan Ruha Istvan, un alt fiu de seamă al Careiului.

Toate bune și frumoase, cinstim așa cum se cuvine tot ce ține de trecutul cultural careian glorios, indiferent dacă aceste lucruri s-au petrecut înainte de 1918 sau după, dar ce au totuși în comun cele amintite de Dvs cu Cap-Sula Timpului UDMR-sitului din Asaujul de Sus? E timpul să ne cam lase!

de emil la 10 noiembrie 2012 - 09:53

doresc sa ma informeze cineva din primarie, poate chiar folegelista, care este continutul documentelor introduse in capsula timpului si care este limba in care au fost redactate. este cineva in masura sa furnizeze informatiile astea?

de emil la 10 noiembrie 2012 - 09:56

daca la Satu Mare ar fi fost vorba de un catarg pe care sa fluture drapelul Ungariei, sigur ar fi fost vorba de o investitie absolut necesara pentru prezervarea comunitatii unguresti.

de Horia la 10 noiembrie 2012 - 10:36

Sa-si puna capsula aia la muma-sa in baie, sub faianta

de bine bine la 10 noiembrie 2012 - 23:07

dar de ce e verde ? verdele e culoarea firului de iarba papat de calul nobil in pusta maghiara si aduce nostalgia acelor vremuri pe legheleu ? alo alo, careiul e tot in romania, itt nue hungaria uram dragam, ittenne a fost in vizita mihai viteazul ca de aia avem si 2 cartiere cu ceste nume sa nu va puna draku’ sau spiritul hun din voi sa le schimbati numele ca bai lesz. man fierbe mamaliga la focul mic, ha este gata akkor sa vezi tu csardas pe legheliste

Lasati un comentariu