Mândru că sunt român: Cori Gramescu: Suntem un popor deştept

• publicat la: 2 noiembrie 2012
Mândru că sunt român: Cori Gramescu: Suntem un popor deştept

Cori Gramescu, probabil cel mai cunoscut antrenor de fitness din România, este mândră de faptul că este româncă si spune ca nu ar părăsi tara niciodată.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, aceasta a mai spus ca simbolul poporului român ar trebui să fie un bec cu filament in forma hărtii tarii, pentru a sublinia faptul ca românii sunt „foarte spontani, descurcareti si ingeniosi”.

Sunteti mândră că v-ati născut in România? De ce?

Da, sunt mândră ca sunt româncă. Pentru că este tara in care m-am născut si din care nu aş pleca indiferent de situatie. Suntem un popor destept si foarte descurcaret. Daca exista o calitate reprezentativa pentru poporul nostru, as spune ca este aceea ca putem iesi din orice situatie.

Puteti sa ne spuneti numele unui roman fara notorietate sau mai putin cunoscut, dar care este un român cu care ne putem mândri?

Mihai Baluna, profesorul meu de matematica din liceu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti).

Care este simbolul care credeti ca se potriveste poporului român – dacă ar fi, să zicem, să reinventam stema?

Poate un bec cu filamentul in forma conturului tarii noastre. Pentru a intari ideea ca românii sunt foarte spontani, descurcareti si ingeniosi.

Care este evenimentul pe care il considerati cel mai important pentru istoria României?

Momentul in care România a fost acceptată in Uniunea Europeana si anul acesta, când România a obtinut locul I la Olimpiada Internationala de Matematică.

sursa ziare.com

comentarii

de innaaaa la 2 noiembrie 2012 - 17:49

bacaloriatul sta marturie.

de @inaaaaaaa na aha la 2 noiembrie 2012 - 19:22

care nu ti l-ai dat ? sau ala care l-ai spaguit ? cu tov. kondratov si nea gigi kent

de innaaaa la 2 noiembrie 2012 - 22:09

ala care l-au picat 60% si care trebuia sa fie picat in fiecare an de 60% din desteptii rumani.

de mira la 2 noiembrie 2012 - 22:17

elevii romani s-au clasat pe primul loc mondial la matematica si la fel si la olimpiada de astronomie.
la microsoft cea mai mare comunitate de straini este cea romaneasca. sa nu spui ca si aia is luati cu pile

de ei ei la 2 noiembrie 2012 - 23:19

acuma ti-ai dat culoarea pe faţă. eşti de-a lui nea funebru…

de emil la 2 noiembrie 2012 - 23:58

greu cu bacalaureatul, dar si mai greu cu „pe care”!

de innaaa la 3 noiembrie 2012 - 05:28

am scris fara „pe” intentionat, ca sa ai tu ce scrie, ca argumente tot nu ai. picaturi intr-un ocean de sub-mediocritate, emira.

de adevar la 3 noiembrie 2012 - 09:28

draga innaaa, poate si acesti doi elevi impreuna cu colegii lor de echipa sunt tot dintre romanii prosti, sau nu? Nu stiu care este motivul, dar unii dintre concetatenii nostri si-au facut un scop in viata din a ne demonstra ca romanii sunt prosti si lenesi. Romanii nu sunt nici prosti, nici lenesi. Romanii muncesc peste tot in Europa și multi au ramas acasa si muncesc aici. Romanii au cea mai multa inteligenta pe metru patrat din lume. Numai in America sunt mii de romani in pozitii de team leader. Americanii fara inteligenta din afara granitelor pe care au atras-o cu metode bine stiute sunt un zero barat. In Euraopa de asemeni, romani care muncesc in IT si o fac la nivel inalt, olimpiade internationale pe care le castiga usor spre dezamagirea unora ca tine. Pana si banalul stilou cu cerneala a fost inventat de un roman, Petrache Poenaru.
In ceea ce priveste oamenii simpli, e o adevarata arta sa te descurci cu salariile mici pe care le primesc romanii in tara. Trebuie sa platesti facturi, sa gatesti, sa te imbraci si sa-ti imbraci copiii, ori numai cineva dotat cu multa inteligenta si imaginatie o poate face cu salariul minim pe economie.Asa ca sa nu-mi vorbesti de prostie la romani.
cat priveste Bacalaureatul pe care o mare parte din elevi nu il iau, acest lucru se intampla pentru ca nu invata deloc, nu pentru ca sunt prosti.Cei ca tine promoveaza numai false vedete, care arata ca banii=inteligenta si succes. Ce promovezi aia ai.
http://clubuldepresatransatlantic.wordpress.com/2012/10/30/doi-elevi-romani-medaliati-cu-aur-la-olimpiada-internationala-de-astronomie/

de Rada la 3 noiembrie 2012 - 09:37

Scopul esate bine conturat si interesele de asemenea cand unii agramati incearca sa denigreze romanii dar romanii au trecut si prin clipe mai grele si auna romani si au ramas romani si vor ramane chiar daca nu le convine aceasta varianta unora.

blamati,vitregiti de conditii”de occident” au ramas aceiasi hatri si inteligenti.
Hai Romania !

de Horia Mărieș la 3 noiembrie 2012 - 10:22

@innaaa la 3 November 2012 – 05:28

Șefule, mai ai multe teorii de astea nihilisto-anarhiste prin creieraș?
Ție chiar totul îți pute? Ți-ai mai promovat într-o vreme elucbrațiile fantasmagorice pe aici pe la B. de C., dar sub un alt alias, ți-am dat atunci peste bot și credeam că te-ai liniștit!
Ai ieșit din spitalul neiro-psihiatric recent? Ai reînviat totuși?
Sau ești mai bine plătit acum pentru postările tale diversioniste care au scopul de a devia permanent discuțiile de la subiect?

de emil la 3 noiembrie 2012 - 12:18

innawc

esti irecuperabil(a). agramatismul tau nu imi da subiecte despre care sa vorbesc/scriu. crezi ca stau si astept sa publice vreun legelist o formulare agramata ca sa am ce scrie? daca da, esti irecuperabil(a).

iar daca nu-ti plac romanii, scrie pe videke sau muta-te in pamantul scump al patriei ungare, alaturi de amiralul Polii. crezi ca o sa plece romanii pentru ca nu-ti plac tie?

de careianu la 4 noiembrie 2012 - 13:44

Traiasca Romania !
si la bine si la rau tot te iubim !

de careianu la 4 noiembrie 2012 - 13:49

si daca incearca iredentistii sa iasa din nou la lumina cu faclii in frunte cu directorul varna din primarie adus de la gyuszi din satmar sa faca circ si comemoreaza honvezii
noi tot aici ramanem !
romanii isi comemoreaza eroii pe lumina in vazul tuturor nu pe ascuns ca talharii .

de Horia Mărieș la 4 noiembrie 2012 - 14:36

@careianu la 4 November 2012 – 13:49

Puteți vă rog frumos să-mi explicați și mie, ca să înțeleg și fiindcă am lipsit de la lecția asta, la ce echipă joacă și cine sunt așa numiții făclieri (la început m-am speriat când i-am văzut trași în poză, credeam ca a reînviat Ku-Klux-Clanul) „Történelmi Vitézi Rend Észak-erdélyi Törzsének nagykárolyi alcsoportjának és a Nagykárolyi Őrállók Egyesület? Ce păzesc băieții Őrállók?

de emil la 4 noiembrie 2012 - 19:00

Főhajtás a honvédek előtt

2012.10.29. | Nagykároly.ro | Nagykároly főhajtás honvédek

A Történelmi Vitézi Rend nagykárolyi alcsoportja és a Nagykárolyi Őrállók Egyesülete fáklyás megemlékezést tart a kisvárosi temetőkben örök nyugalomra szenderült honvédek tiszteletére.

Az eseményre halottak napján, november elsején kerül sor a honvédek síremlékei előtt.

A szervezők 17.45 órakor találkoznak a Mesterrészi római katolikus temetőben található kápolna előtt, majd a meggyújtott fáklyákkal elvonulnak a honvéd sírokhoz, ahol Ft. Borota Ottó, a nagykárolyi Szent Lélek plébánia plébánosa mond imát, áldást és a református énekkar énekel néhány zsoltárt.

A római katolikus temetőből a református sírkert felé veszik az irányt. A helyszínen eltemetett honvéd síremlékek előtt is imák és énekek fognak elhangzani. A szervezők bárkit szívesen várnak az alkalomra.

de emil la 4 noiembrie 2012 - 19:01

Több mint harmincan tették le tiszteletüket tegnap egy fáklyás megemlékezés keretén belül, a két világháborúban elhunyt, Nagykárolyban eltemetett honvédek emléke előtt.

Több mint harmincan vettek részt a fáklyás megemlékezésen
A Mindenszentek Napja és a Halottak Napja alkalmából egy fáklyás megemlékezést szervezett a Történelmi Vitézi Rend Észak-erdélyi Törzsének nagykárolyi alcsoportja, valamint a Nagykárolyi Őrállók Egyesülete. A megemlékezés során, amelyet csepergő eső és erős szél kísért végig, a mintegy harminc résztvevő a Mesterrészi, illetve a református temetőkben található honvéd síremlékek előtt rótta le tiszteletét a néhai hazafiak emléke előtt.

A megemlékezés 17.45 órakor kezdődött a Mesterrészi temető kápolnája előtt. Itt találkoztak a szervezők és azok a személyek, akik rokonszenvet mutattak a kezdeményezéssel kapcsolatban. Minden jelenlévő kapott egy fáklyát, így vonultak fel a honvédek síremlékéhez. A helyszínen Ft. Borota Ottó, a Szent Lélek Plébánia plébánosa mondott imát a temetőben örök nyugalomra szenderült honvédek emlékére, majd a jelenlévők közösen énekelték el a „Ne csüggedj el kicsiny sereg” című zsoltárt.

A felújított síremléknél ért véget a megemlékezés
A folytatásban a résztvevők átvonultak a Szőlő úton található református sírkertbe, ahol ismét meggyúltak a fáklyák. A helyszínen nemrégiben felújított honvéd síremlék körül toborzódtak a jelenlévők, majd ifj. Geréb Miklós, a Nagykároly-Kertvárosi Református Egyházközség segédlelkésze kért áldást a honvédek emlékére, végül pedig a jelenlévők nemzeti imánkat és a székely himnuszt énekelték el.

A Történelmi Vitézi Rend Észak-erdélyi Törzsének nagykárolyi alcsoportja nem először rendezett megemlékezést a honvédekre. Legutóbb október hatodikán, az 1848–49-es szabadságharcban elhunyt honvédekre is emlékeztek ugyanezeken a helyszíneken, melyek közül a református temetőben található honvéd síremléket közadakozás révén még idén nyáron újították fel, s az elhunytak neveit tartalmazó márványlappal egészítették ki. Az avatóünnepséget, amelyen Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke is jelen volt, július elsején rendezték.

Amint azt Berei Károlytól, a Történelmi Vitézi Rend egy nagykárolyi tagjától megtudtuk, a nagykárolyi alcsoport az elkövetkezőkben januárban a 70 éve történt doni áttörésre fog megemlékezni egy 15-20 km-es gyalogtúrával, amelyet a környékbeli falvak egyesületeivel közösen szerveznének meg.

ifj. Deák Endre

de smc la 4 noiembrie 2012 - 19:31

traiasca Copy Paste traiasca CtrlC CtrlV traiasca Ponta

de Petre la 4 noiembrie 2012 - 21:17

ceva traduceri sau ceva rezumat ?
emil a trecut la magyarorszag ?

de Horia Mărieș la 4 noiembrie 2012 - 21:27

@smc la 4 November 2012 – 19:31 = @innaaaa (?).

OK, am inteles aluzia ref la copy & paste, ne duce mintea până și la treaba asta. Am recepționat urările de bine adresate lui Ponta. Le retransmitem. Asemenea pentru kelemen Hunor, Tokes si restul lumii.

Și totuși, ce păzesc ăia organizați în Őrállók? De data asta întreb serios.
Vîc că sunteși bine informat. Poate chiar în gașcă.

de Horia Mărieș la 4 noiembrie 2012 - 21:30

Erată la cele de mai sus: Văd că sunteți bine informat.

de emil la 4 noiembrie 2012 - 21:35

Ce este Ardealul de Nord = Eszak Erdely?
Raspuns: Este teritoriul pe care Romania a fost fortata sa-l transfere administratiei Ungariei amiralului Polii, prin dictatul de la Viena, din 30 august 1940 si eliberat de sub ocupatia horthysta pana la 25 octombrie 1944.

Cum Ardealul de Nord a existat doar in perioada 1940-1944, pe timpul ocupatiei horthyste, orice „Történelmi Vitézi Rend Észak-erdélyi Törzsének nagykárolyi alcsoportja” cinsteste pe cei care au actionat impotriva Romaniei, de partea lui horthy. Deci, este de factura horthysta, antiromaneasca, si comemoreaza „megemlékezést a honvédekre” militarii lui horthy(cultorul) miklos, amiral in Pola, care au luptat ca sa-l pastreze in Ungaria.

In ceea ce ii priveste pe luptatorii pentru libertate din 1848-1849 „Legutóbb október hatodikán, az 1848–49-es szabadságharcban elhunyt honvédekre is emlékeztek” cu referire la cei 13 generali executati de austrieci la 6 octombrie 1849, este de precizat ca acestia au luptat pentru o ungarie care sa cuprinda si Transilvania, adica impotriva intereselor majoritatii romanesti. mai mult, zisa libertate era numai pentru unguri, nu si pentru romani, croati si slovaci. De aceea nu trebuie sa mire pe nimeni, ca Avram Iancu, ca si croatul Jellacic au luptat impotriva revolutiei ungare care insemna disparitia etnica a romanilor si croatilor. In consecinta, comemorarea „honvezilor” de la 1848-1849 are si ea un caracter antiromanesc.
Este din acelasi ciclu de intamplari sub semnul devizei „romanii nu conteaza!”, in numele careia se dau nume de criminali de razboi unor institutii sau strazi, se comemoreaza horthysti mai mult sau mai putin notorii, se maghiarizeaza administratia, se incalca inclusiv Constitutia Romaniei si, de 20 de ani nimeni nu vede, nu aude cum in fiecare an se depun coroane cu steagul rosu alb verde la statuile unor criminali si luptatori impotriva romanilor (ca si petofi, kossuth etc.) pe teritoriul romanesc. firesc ar fi ca astfel de comemorari sa se petreaca in Ungaria, nu in Romania.
Firesc ar fi, ca dupa astfel de gen de manifestari, participantilor sa li se retraga cetatenia romana. Sigur, pentru asta trebuie modificata Constitutia Romaniei, dar nu la articolul 1, ca sa permita federalizarea si apoi sfaramarea statului roman, ci la articolul referitor la cetatenia romana dobandita prin nastere. acum, celor care au dobandit cetatenia romana prin nastere nu li se poate retrage aceasta sub nici un motiv. Ei, pentru manifestari antiromanesti, da, ar trebui sa se poata face asta si apoi sa-i trimita la plimbare, in draga patrie maghiara pe toti cei care simpatizeaza cu calaii romanilor atat din perioada 1848-1849, cat si din 1918-1919 si mai ales din 1940-1944.

de emil la 4 noiembrie 2012 - 21:47

@petre
incercati cu google translate si veti intelege. am dat originalul, din friss kakas (ujsag) ca sa nu existe dubii cu privire la continut si mai ales, cu privire la erorile de traducere, in spatele carora se mai ascund cate unii legelista.

evident, emil nu a trecut la magyarorszag, ca nu da el tricolorul romanesc pe cel italian!

@smc
de acord, traiasca Ponta, ba chiar adaug si traiasca Antonescu!
cat despre comenzile de calculator, copy se foloseste cand vrei sa redai productia altcuiva, deci ceva ce nu-ti apartine. cele doua texte in limba maghiara nu-mi apartin, sunt productie legelista si de friss kakas, in care apare si numele autorului, ca sa nu existe dubii cu privire la proprietatea intelectuala asupra textului respectiv. cu alte cuvinte, lucrez cu materialul clientului. asta spun hungaristii prin diverse publicatii din nagypuszta si imprejurimi, asta comentez. nu eu i-am pus sa scrie!

de emil la 4 noiembrie 2012 - 21:59

@petre
in conceptia alora cu facliile si ale friss kakas, cei care au luptat impotriva Romaniei sunt patrioti. In consecinta, cei care au luptat pentru Romania, nu sunt patrioti.
Probabil ca astia or fi acei patrioti romani pe care conteaza orban vikktor ca vor sprijini federalizarea.

de emil la 4 noiembrie 2012 - 22:05

Redau mai jos traducerea google a textului din limba maghiara. evit sa corectez gravele erori de traducere si/sau sa va dau versiunea corecta.
doar sa copieze stie oricine. desigur, nu se pun cei din fruntea primariei careiene, care nu le au cu calculatorul si-i ataca pe cei care au ceva cunostinte in domeniu.
„Mai mult de treizeci participat torta memorial
„Ziua tuturor sufletelor” și Ziua Tuturor Sfinților, o comemorare a organizat o comanda cu torțe Istoric Knightly Major al Transilvaniei de Nord subset Carei a spațiului Carol Fighters de asociere. Amintirea acelei ploaie csepergő și vânturi puternice vor însoți treizeci de participanti de Master, în parte sau în apărarea cimitirul protestant din fața morminte adus un omagiu lui la memoria foștilor patrioți.

Ceremonia a început la oră 17:45, în capela cimitirului înainte de Master în parte. Aici s-au întâlnit cu organizatorii și persoanele care au arătat simpatia pentru inițiativă. Toți sunt prezenți au primit o torță, astfel încât soldații au mărșăluit mormânt. Site-ul Borota RON Otto, Sfânt preotul paroh Duhul a spus o rugăciune pentru odihna veșnică în cimitirul în memoria soldaților trecut la cele veșnice, iar cei prezenți au cântat împreună „Nu va descurajati turma mica”, în Psalmul.

Síremléknél renovat încheiat ceremonia de
Salt participanților mărșăluind prin cules via Road Presbyterian Cemetery, unde a meggyúltak torțe. Site-ul renovat recent, mormântul de soldați în jurul valorii de toborzódtak celor prezenți, și jr. Gereb Nicolae, Carol cel Mare asistentul pastorul Garden City din Biserica Reformată în memoria soldaților cerut binecuvântare, în cele din urmă, rugăciunea celor prezenți și imnul național cântat în Transilvania.

Ordinul Istoric Knightly Major al Transilvaniei de Nord subgrupului Carei nu este prima dată pentru comemorarea a apărării. În octombrie anul trecut a șasea zi a Războiului de Independență 1848-1849, și amintiți-vă, de asemenea, soldați care au murit în aceste locații identice, din care protestante cimitir piatra funerara közadakozás apărare, prin aceasta vara a fost renovate cu marmură și ardezie care conține numele persoanei decedate adăugate. Ceremonia de inaugurare, care Csűry Ft Ștefan Királyhágómellék Reformată Eparhia episcopul a fost prezent, a avut loc prima din iulie.

Așa cum am Berei Charles, Ordinul Istoric Knightly un membru al Carei învățate, cu subgrupurile Carei în viitor în luna ianuarie a 70 de ani de descoperiri Don va comemora un kilometru 15-20 jos de către asociațiile vecine satele organizate în comun pe Internet.”

de emil la 4 noiembrie 2012 - 22:07

evident, imnul national cantat in Transilvania, nu este imnul Romaniei!

de emil la 4 noiembrie 2012 - 22:15

@smc

In mijlocul Clujului, e statuia Iancului! Nu fara motiv!

de Horia Mărieș la 5 noiembrie 2012 - 10:51

@emil la 4 November 2012 – 21:35

Mulțumesc.

Am rămas pur și simplu cu gura căscată. Am rămas pur și simplu interzis.

Am găsit extrem de ușor blogul „Nagykárolyi Vitézek Naplója”, care m-a condus imedita la site-ul din .hu numit „TÖRTÉNELMI VITÉZI REND” precum si la site-ul tot din .hu „Horthy Miklós Társaság” (printre multe altele de acest gen).

Foarte interesant. Foarte mult de citit dacă ai timp. La prima vedere, francmasoneria este o organizație puerilă, față de organizarea de care dau dovadă aceste inocente „Egyesületek”. NU stau să-mi pierd vremea săpând mai departe. Există și organe abilitate în țara asta. Dar am acum o foarte bună explicație pentru relatiile interenice existente acum în Carei. Sau, mai precis, îmi este extrem de clar acum unul din izvoarele de venin. Verde, alb, roșu.
O grămadă de oameni normali rezultă a fi admiratori ai amiralului de mult plecat de pe acest pămant. Niste nostalgici. Există și un bar cu acest nume prin centru. Oare din acest motiv? 🙂 Nu cunosc pe nimeni dintre ei, Dar imi place cum se împopoțonează cu titluri. Și cu diverse țoale, in anumite ocazii pe care ei le consideră festive. Foarte frumos, lăudabile activități culturale. Inclusiv cele cu torțe. Dar oare tabere de pregătire paramilitare n-or fi și ele ascunse pe undeva, unde unii sa se poata juca cu niste nevinovate Ak-47 la adăpostul întunericului. Aștept să mai apară vre-o veste si despre astea ca să rămân perplex, total crucit. Ce plină de adrenalină pare să fie viața în Ardealul de Nord = Eszak Erdely. Mă opresc aici fiindcă o să supăr din nou pe vre-un @innaaa sau pe vre-un @smc. O să mă acuze că fac mișto din nou de meleagurile mel natale. Ori lucru ăsta nu-i unul frumos.
Detalii vă mai pot povesti, dacă vor dori, numiții (luați la repezeală, pe bâjbâite, ca din oală: Geréb Miklós, Várna Levente, Sikolya Imre vitézi várományos, Berei Csilla Blanka, Vitéz Berei Károly, Vitéz Hunyadi László főkapitány úr, vitéz Soltész Gyula főszéktartó törzskapitány, vitéz Nagy Szilveszter koronaőr, Csókási Miklós, Dallos László, Eszenyei Nándor, ifj. Geréb Miklós, Hóhágyi Sándor, Kiss György, Nagy Levente, Ritli Mihály, Simon András și foarte muți alți viteji.

M-a imoresionat pănâ la lacrimi, relatarea unui eveniment recent. Las textul original apărut pe blogul de care am pomenit la început. Este vorba de o povestioară din ciclul: „Eroi au fost, eroi sunt încă.” Rog savurați.

2012. SZEPTEMBER 6., CSÜTÖRTÖK. Horthyról másképp – Nagykárolyban. Elöljáróban egy rövid vetített képsoros bemutatót nézett meg a száz főt is meghaladó közönség, majd elhangzott egy 1940. szeptember 5-én, a bevonuló magyar honvédek köszöntésére szánt vers. Érdekességét az adta, hogy ugyanaz a személy szólaltatta meg, aki 72 évvel ezelőtt: Sikolyáné Debreczeni Katalin akkor 12 éves leányként írta be magát Nagykároly történetébe (az 1941-es Nagykárolyi Évkönyv számol be a korabeli emlékezetes napokról).

Halal Nagykároly története.

Szia.

de bibicu la 5 noiembrie 2012 - 11:41

levente varna nu e director in primaria carei la invatamant si sanatate ?
deaia a fost adus de jeno ?
mai tineti minte inainte de recensamant cum facea sedinte la sediul tulipanilor cu recenzorii maghiari?????
pai cum sa nu vra atunci sa lucre primaru cu vice tot udmrist care mai are si tupeul sa spuna ca el va reprezenta interesele romanilor?????
;lajcsi vrei sa faci cu romanii cum ai facut cu echipa de fotbal???

de Avram Iancu la 5 noiembrie 2012 - 14:56

Inteleg ca la primaria Carei este un director care face parte din o organizatie extremista impotriva romanilor ?
Si daca stiu bine si cei doi primari sunt de la formatiunea UDMR ?
Sa ne pregatim de un nou val de manifestari antiromanesti girate tocmai din primarie ?

de emil la 5 noiembrie 2012 - 16:08

@Avram Iancu

nu mai trebuie sa ne pregatim, deoarece asta se face de cand exista „democratica” uniune etnica a magyarilor, care se dovedeste tot mai mult a fi o prelungire a horthysmului in Romania. o spun de cativa ani -si nu numai eu – ca s-a mers prea departe cu organizatiile politice structurate pe criterii etnice. adica, in numele democratiei si al drepturilor minoritatilor s-a ajuns la sfidarea drepturilor majoritatii. majoritatea romaneasca ar trebui, chipurile, sa fie toleranta cu bietii minoritari unguri, tolerand ca acestia sa se organizeze si sa actioneze pentru destructurarea statului roman. daca guvernul si oamenii politici din Romania considera ca acest factor destabilizator care este udmr merita sa i se permita sa participe la viata politica fara a se inscrie in registrul partidelor politice (caci nici acum, dupa peste 20 de ani de la infiintare, respectiva formatiune nu este inscrisa la tribunal si nu are statutul de formatiune politica aprobat. ca urmare, udmr este in afara legalitatii si nu ar trebui sa poata participa la alegeri pana nu isi reglementeaza situatia. evident, statutul politic al formatiunii ar trebui sa se inscrie in cadrul constitutional. dar, daca se inscrie in cadrul constitutional, udmr nu mai poate cere revizuirea articolului 1 din Constitutia Romaniei, referitor la caracterul national, unitar al statului roman. Unde e justitia romana, unde e autoritatea electorala permanenta, unde biroul electoral -central si de circumscriptie- care sa verifice legalitatea inscrierii pe buletinele de vot a unor indivizi dintr-o formatiune cu caracter cultural, care se manifesta ca partid politic fara a fi in cadrul legal?
Pentru ca toate astea trec in continuare neobservate, horthystii isi vad de treaba lor in continuare, nederanjati, decat, poate, de comentarii din presa, pentru ca „autoritatile” se fac ca nu observa si permit o ilegalitate cat ungaria mare sa actioneze in sistemul politic romanesc, in dispretul legislatiei Romaniei. Stat roman reformat, guvernator federalist demis, sa-ti fie rusine pentru modul in care iti bati singur cuie in talpa!
Oameni politici care ne cereti voturile in decembrie, ganditi-va ce anume faceti in 2013 ca sa aduceti udmr in cadrul legal!

de emil la 5 noiembrie 2012 - 16:15

daca guvernul si oamenii politici din Romania considera ca acest factor destabilizator care este udmr merita sa i se permita sa participe la viata politica fara a se inscrie in registrul partidelor politice, eu zic ca vom plati scump aceasta politica a strutului, pornind de la ideea ca acum e prea tarziu, ca nu se mai poate face nimic. Ei bine, se poate! Modificati Constitutia Romaniei si adaugati la constituirea partidelor politice este libera „cu exceptia celor bazate pe criteriul etnic”
adaugati la cetatenia romana dobandita prin nastere ca ea „se poate retrage individual, persoanelor care desfasoara activitati antiromanesti, in conditiile legii”

de emil la 5 noiembrie 2012 - 16:17

iar udmr ar trebui pusa in fata alegerii: se inscrie la tribunal ca formatiune politica sau nu mai poate participa la alegerile parlamentare decat cu candidati independenti, care sunt singurii ce nu trebuie sa se inscrie in registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti.

de emil la 5 noiembrie 2012 - 16:26

daca nu faceti cele de mai sus si daca nu schimbati legea electorala cu 1 deputat la 50.000 de alegatori si un senator la 100.000 de alegatori si legea administratiei publice locale in sensul ca primarii si consiliile locale nu pot emite hotarari, decizii etc., care sa contravina legislatiei Romaniei, inseamna ca votul meu din 9 decembrie 2012 va fi degeaba. Pentru ca, daca nu faceti astea, inseamna ca nu vreti ordine, ci haos. Iar Romania nu de haos are nevoie, ci de ordine democratica! Haosul este antecamera dictaturii si atmosfera propice pentru indivizi ca besescu!

de nelu la 5 noiembrie 2012 - 17:11

acum va este clar de ce e la primarie doi iudemerei care angajeaza numai membri din grupari extremiste????
pentru aia o sa ieie 2 mil euroi ca sa bage la actiuni care sa duca la scandal si haos????
jos tulipanii antiromani!!!!!

de emil la 5 noiembrie 2012 - 17:20

@smc
e corect sa precizez ca – evident – nu eu am creat haosul! propun o cale de iesire din marasm, nu o impun, nu spanzur oponentii de felinare, nu dau cu parul nici nu impusc curtea castravetionala! asta e parerea mea despre cum se poate rezolva o anumita problema. cum nu sunt om politic si nu candidez pentru Parlamentul Romaniei, prezint o optiune si astept ca politicienii (prin consilierii lor) sa o analizeze si, eventual, sa o aplice, daca li se pare potrivit. e sigur insa ca, daca in legislatura care urmeaza, problema nu se rezolva in termeni apropiati de cei pe care i-am expus, nu voi mai vota nici usl si nici pnl, psd sau pc separat. daca prefera o organizatie antiromaneasca ilegala, sa se spele cu ea pe cap, dar mie sa nu-mi povesteasca despre democratie si reguli si nici sa nu-mi mai ceara votul.

de emil la 5 noiembrie 2012 - 17:42

noul parlament ce va fi ales la 9 decembrie mai trebuie sa faca ceva in sensul de a stabili limpede locul, rolul si atributiile curtii constitutionale, care sa nu devina (asa cum s-a vazut la referendum)a 3-a camera, cu drept de veto impotriva actelor parlamentului si a vointei poporului pe care acesta si-o exercita prin referendum si reprezentanta nationala.

Lasati un comentariu