Ministrul de Interne: USL nu va pune niciodată în discuţie articolul 1 din Constituţie

• publicat la: 16 noiembrie 2012
Ministrul de Interne: USL nu va pune niciodată în discuţie articolul 1 din Constituţie

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, a declarat vineri, la lansarea candidaţilor USL din judeţul Mureş, Harghita şi Covasna, că niciodată Uniunea nu va pune în discuţie primul articol din Constituţie.

„Inima românească bate altfel decât în restul ţării”, şi-a început discursul Duşa, referindu-se la cele trei judeţe din centrul ţării. El a făcut apel la simpatizanţii USL să meargă la vot în număr mare pentru ca să fie reprezentaţi în Parlament şi, astfel, să existe „o garanţie că nu se vor întâmpla lucruri care sunt fantome ale trecutului”.

„USL n-a vorbit niciodată de regionalizare pe criterii etnice, le transmit românilor din Harghita şi Covasna că niciodată USL nu va pune în discuţie articolul 1 din Constituţia României. În acest teritoriu sunt judeţe ca oricare altele ale ţării, românii şi maghiarii trebuie să trăiască în condiţii egale. Nu e necesar să avem discriminări pozitive pentru anumite etnii. Vă invit să veniţi la vot, în număr mare, e o condiţie esenţială ca românii din cele trei judeţe – mai ales Harghita şi Covasna, unde suntem minoritari – să fie în Parlament, să avem o garanţie că nu se vor întâmpla lucruri care sunt fantome ale trecutului. Românii să fie uniţi, nu dezbinaţi”, a declarat ministrul, care candidează pentru un loc de deputat în Harghita.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu