Ministrul Silaghi a semnat un protocol cu omologul spaniol

• publicat la: 1 noiembrie 2012
Ministrul Silaghi a semnat un protocol cu omologul spaniol

Ministrul român al transporturilor şi infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a semnat cu omologul său spaniol, Ana Pastor, un protocol de asistenţă bilaterală, cu prevederi ce se referă în special la absorbţia fondurilor europene, dată fiind experienţa Spaniei în atragerea acestora în proiecte de infrastructură, informează agerpres.

Autorităţile spaniole s-au angajat, alături de cele din România, să explice în comun Comisiei Europene că situaţia absorbţiei fondurilor europene s-a schimbat Ministrul român al transporturilor a explicat că i-a prezentat Anei Pastor situaţia la zi a proiectelor de infrastructură din România, gradul de absorbţie a fondurilor europene şi activitatea companiilor spaniole care au investit în ţară. „Am primit sprijinul pentru a urmări gradul de absorbţie a fondurilor europene şi a explica în faţa Comisiei că situaţia este diferită”, a declarat Silaghi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul spaniol al Dezvoltării, obiectivul acestei colaborări dintre cele două ţări urmăreşte schimbul de experienţe, bune practici, rezultate ale cercetărilor, precum şi dezvoltarea comună de programe, în toate domeniile legate de transport şi infrastructura de transport. Colaborarea dintre cele două părţi poate privi orice temă legată de planificarea, construcţia, conservarea şi exploatarea infrastructurilor din toate mijloacele de transport./gazetadesud.ro

Lasati un comentariu