O nouă păcăleală iese la iveală

• publicat la: 1 noiembrie 2012
O nouă păcăleală iese la iveală

Dan Diaconescu şi-a depus, conform legii, declaraţia de avere la BEJ Tg. Jiu. Din document reiese clar că DD nu a avut niciodată nici măcar acei 1,9 milioane de euro pe care i-a prezentat că sunt bani personali şi pe care susţinea că vrea să-i trimită la Oltchim.

Remember: circul plimbării banilor altuia

Dan Diaconescu, în ultima zi în care mai putea să achite cele 45 de milioane de euro pentru achiziţionarea acţiunilor Oltchim, a scos „din conturile personale” (după cum declara) o sumă de bani pentru a o prezenta premierului şi oficialilor de la Ministerul Economiei. Toată lumea îşi aduce aminte de circul din ziua repectivă, când Diaconescu a plimbat prin oraş, în faţa camerelor naivilor de la televiziunile de ştiri, câţiva săculeţi cu bani gheaţă. Diaconescu nu a pus niciodată ce sumă a scos din bancă, ci a susţinut că sunt banii pentru Oltchim. Ulterior, premierul Ponta, în urma informaţiilor oficiale primite din zona sistemului bancar, afirma la o televiziune că Diaconescu a scos 1,9 milioane de euro, dar că aceştia erau bani împrumutaţi. Mai mult, premierul Ponta afirma că deja banii erau returnaţi. Dan Diaconescu a negat vehement afirmaţiile premierului, dar nu a mai prezentat la televiziunea sa săculeţii cu bani.

DD nu mai are ce să-i arate premierului Ponta

Dan Diaconescu, odată cu depunerea candidaturii în colegiul 6 Gorj, a fost nevoit să depună şi o declaraţie de avere. Surpriză uriaşă: în bancă DD nu are decât 230.000 de euro în două conturi deschise anul acesta. De aici şi până la imensele sume declarate şi chiar până la cele 1,9 milioane scoase efectiv din bancă şi prezentaţi televiziunilor este cale lungă.

Conform Mediafax, veniturile obţinute de DD în ultimul an fiscal sunt de 12.972 lei pentru consultanţă la Oglinda Television, precum şi un comision de 30.000 de euro obţinut de la aceeaşi societate comercială. Diaconescu este acţionar la firma respectivă, având 3.312 acţiuni din totalul de 82.800. El mai este asociat la Oglinda Press SRL, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, Ocran Televiziune SRL, precum şi la Precizia Business Center SRL.

Tot potrivit Mediafax, în declaraţia sa de avere DD nu are trecut nici un autoturism. Conform informaţiilor apărute în presă, postul OTV deţinea în anul 2011 un parc de maşini impresionant, care include un Rolls-Royce, două Bentley-uri, un Mercedes decapotabil şi un SUV Infinity. În plus, OTV era proprietarul unui avion pentru două persoane, al unui elicopter şi al unui iaht.

Aşa stând lucrurile, unul dintre subiectele de campanie şi de atac împotriva premierului Ponta şi USL, adică banii pe care DD intenţiona să îi dea pentru Oltchim, nu mai poate produce efecte. Pentru că DD nu mai poate emite pretenţii nici că a vrut din banii „personali” să plăteacă salariile muncitorilor de la Vâlcea.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de mihai la 1 noiembrie 2012 - 19:29

daca eram in vestul salbatic acest excroc,ar fi avut demult o gaura intre ochi.

de Horia Mărieș la 1 noiembrie 2012 - 20:17

@mihai la 1 November 2012 – 19:29 De acord.

Lasati un comentariu