Primarul „taie tot”

• publicat la: 15 noiembrie 2012
Primarul  „taie tot”

Nu mai este o noutate pentru niciun careiean aversiunea primarului faţă de tot ce este verde şi viu plantat înafara mandatului său.

Incepute in urmă cu 2 ani,acţiunile de tăiere a arborilor din oraş continuă şi în prezent,având de fiecare dată alte motivaţii.

Primele tăieri au fost efectuate in parc( vezi aici) ,unde au căzut sub drujba nemiloasă  peste 200 de arbori,operaţiunile de tăiere fiind realizate in baza unui punct de vedere al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare cu nr 5531/23.07.2008, ca răspuns la solicitarea primită din partea Primăriei.

Dintre exemplarele propuse spre a fi tăiate, unele prezintă semne de boală,altele sunt parţial rupte iar unele exemplare de arbori sunt complet uscaţi” spicuim din solicitarea  depusă la Agenţia de Mediu la acea dată.

Curios este faptul că in urma numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni,nimeni din reprezentanţii celor abilitaţi nu a venit să verifice justeţea celor menţionate şi apoi aplicate in teren,mai ales că in timp record,de doar câteva zile,angajaţii primăriei au curăţat locul de buturugile rămase in pământ după tăieri pentru a nu se mai putea face identificări asupra esenţei arborilor culcaţi la pământ.

Laszlo Borbely,ministrul mediului de la acea dată a trecut cu vederea  aceste defrişări deşi in chiar acea perioada făcea valuri la 11 februarie 2011 la   Casa Bernady din Tg Mureş  pentru “protejarea spaţiilor verzi mai ales că  anul acesta este Anul Internaţional al Pădurilor şi se pune un accent extraordinar pe ceea ce înseamnă „plămânii Pământului”.

Cele două-trei mostre de copaci găunoşi, lăsaţi intenţionat la vedere pe aleile pacului careiean,intr-un soi de  inaltă disculpare faţă de tăierile masive,nu au reuşit să-i  convingă pe localnici de bunele intenţii ale administraţiei ,dovadă fiind şi filmuleţele apărute pe YouTube,şi nu puţine.

Nici până in ziua de azi nu a fost înaintat un comunicat privitor la destinaţia masei lemnoase rezultate in urma tăierilor masive.

Incurajat de lipsa de reacţie a oricărei autorităţi,primarul a continuat cu modificarea ambientului peisagistic tradiţional careiean şi a purces la scoaterea masivă de trandafiri şi arbori  tuia tineri din zona centrală a oraşului( vezi aici),de pe marginea principalei artere de intrare in oraş,pentru a îi inlocui cu gazon  şi arbori dar şi cu preferatele lalele .

Dacă am fi maliţiosi am putea afirma că cei 30 de mii de trandafiri plantaţi de primarul Ioan Corneanu  la inceputul anilor ’70 au fost consideraţi prea spinoşi pentru firavele lalele ce urmau a le lua locul.

Cert este că in plină criză financiară ,primăria a alocat pentru reamanajarea acelei porţiuni de 300 m de spaţii verzi  peste 3,3 miliarde lei din bugetul local,bani plătiţi  integral şi la timp executanţilor spre desosebire de alte firme care aşteptă cuminţi achitarea facturilor pentru bunuri şi servicii către primărie cu lunile.

Intâmplător sau nu,toate proiectele accesate prevăd redesenări ale spaţiilor verzi,tăind adânc in imaginile tradiţionale ale oraşului  de la marginea ţării, denumit până acum câţiva ani  „oraşul florilor”.

Oaza de verdeaţă din centrul oraşului şi de pe marginea arterelor principale te impresiona plăcut încă de la prima trecere prin oraşul nostru.

Nici nu mai aducem in discutie atmosfera  din parcul central, altădată vestit  parc dendrologic in care te puteai adăposti in zilele caniculare ale verii  fără  teama de a nimeri intr-o „necesitate fizilologică” a masivelor patrupede găzduite în spaţii insalubre tot in parc fără a deţine nicio autorizaţie sanitar-veterinară.

A venit apoi şi rândul copăceilor cu coroană bogată ce formau o binevenită umbră în  staţiile de autobuz  improvizate de pe acelaşi bulevard 25 octombrie şi apoi a primilor arbuşti ornamentali din jurul fântânii arteziene .

Nu contestă nimeni necesitatea operaţiunilor de intreţinere sau intinerire a spaţiilor verzi dar o defrişare masivă  a intregului oraş intr-un timp scurt,lăsând decopertat oraşul ,lipsindu-l de unul din plămânii urbei ( dacă ar fi să-l parafrazăm pe ex- ministrul Borbely,amintit anterior)  ne face să îl suspectăm pe edil de cu totul altceva decât bune intenţii,existând însă şi varianta unei consilieri defectuoase.

In cursul zilei de ieri au fost culcaţi la pământ ultimii arbuşti ce imprejmuiau fântâna arteziană.

Dacă comunităţile europene la care se raportează de fiecare dată când  cere acceptul consilierilor pentru aprobarea diferitelor proiecte,pun din ce in ce mai mult bază pe păstrarea şi continuarea tradiţiilor de pe plan local,primul gospodar careiean le  percepe doar in măsura in care  acestea se pliază pe propriile sale viziuni sau interese.Fiecare din satele şi comunele de peste graniţă vizitate de primar  se remarcă prin ceva tradiţional ,specific locului.

Domnia sa insă, doreşte să rupă orice legătură cu trecutul,cu perioada in care nu era locuitor al Careiului şi forţează redesenarea acestui oraş după propria sa viziune,evitând constant o întâlnire faţă în faţă cu cetăţenii oraşului.

Vă reamintesc că nici pentru una din aceste operaţiuni nu a fost  organizată în prealabil o dezbatere publica mediatizată,în care să existe măcar un simulacru de dialog dacă nu unul real în  care locuitorii urbei noastre să aibă posibilitatea  să îşi exprime punctul de vedere.Nici măcar prin intermediul comunicatelor acest dialog nu există.

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de Marimar la 15 noiembrie 2012 - 21:09

Un peisaj dezolant,atât în centru cât şi în restul oraşului,o sfidare la adresa locuitorilor acestui oraş,care mulţi ani de acum încolo, nu vor avea parte de umbră şi răcoare ci de asfalt încins şi aer irespirabil…Un atentat la bunul simţ – ecologic- şi la sănătatea tuturor cetăţenilor !!!

de anonim la 15 noiembrie 2012 - 22:55

urat! urat! foarte urat!

ce vroia? sa se vada fantana?

de careian la 15 noiembrie 2012 - 22:58

Popândăii de consilieri stau, se uită şi asteptă să vina primăvara…………..

de careian la 15 noiembrie 2012 - 23:03

Eventual iau atitudine in afara de concurs…….Ce oameni conduc orasul, sa nu ne mai miram ce se intampla.

de DAN la 15 noiembrie 2012 - 23:22

Pai ,primaru vrea aerisire totala a orasului.Azi maine va darama si blocurile din centru orasului.Vor aer ca se sufoca primarii nostri.
Sau poate ca nu mai au personal la DSPL sa ingrijeasca spatiile verzi.

de bogdan la 16 noiembrie 2012 - 00:05

sunt curios ce se va intampla cu arbori din fata monumentului…

de zizi la 16 noiembrie 2012 - 00:22

jos cu ei ,sa fie somnu lin si codru aproape ..si impletit un pat din tinere ramuri….

de neutru la 16 noiembrie 2012 - 09:53

probabil nu voi aduna multi admiratori, dar sa ne gandim putin.
Nu ne place oare cand ajungem intr-un alt oras care este amenajat estetic, intretinut ???
Probabil nu contesta nimeni avantajul noului sens giratoriu, eventual cei care nici pana in acest moment nu stiu cum se circula si cum trebuie sa semnalizeze in asemenea intersectii, inclusiv soferii „profesionisti”. Si acesta ar fi un motiv de a reamenaja centrul orasului. Pe acest criteriu de ce nu am ramas pe vremea comunismului ???

Eu cred ca pentru a realiza ceva estetic, bun, ca si in cazul unei reamenajari de lucuinta, primadata distrugi totul, apoi incepi sa-l reconstruesti.

Nu sunt simatizant politic, nu ma intereseaza deloc nici un partid, toti sunt rusinea tarii doar cu interese proprii.

de Horia Mărieș la 16 noiembrie 2012 - 12:44

@neutru la 16 November 2012 – 09:53

Ne-am mai gândit puțin, și am constatat că aveți dreptate. Pe toți locuitorii Careiului, indiferent de culoarea/simpatiile lor politice, și nu numai pe ei, îi interesează ca orașul Carei să aibă și să prezinte vizitatorilor o „față” frumoasă, să fie – așa cum spuneți și Dvs., „amenajat estetic, întreținut”. Inițiativele din partea Primăriei care să conducă la un astfel de rezultat n-ar deranja pe absolut nimeni, ba dimpotrivă, ar fi aplaudate de toată lumea !

Partea proastă este însă că mai toate lucrările de acest fel din Carei promovate de primaș (fiindcă din ce am înțeles eu până acum, acolo nu suflă nimeni în fața lui), sunt bazate pe licitații dubioase, trucate, orientate întotdeauna spre firme „prietene”, de la care unii sus-puși ai urbei pretind și primesc șpagă/mită în cuantum de cca 10-30% din valoarea lucrării contractate. Iar acest aspect se numește corupție și ar trebui să fie pedepsit ca atare conform prevederilor din Codul de Procedură Penală.

Numai că până acum cei care ar fi trebuit să se sesiseze, s-au făcut că plouă, în ciuda numeroaselor semnale pe care le-au primit de la cetățenii localnici, inclusiv prin intermediul „Comentariilor” de aici de la B. de C.

Și atunci, parcă ar trebui să mai fiu încă o dată de acord cu domnul @neutru atunci când se referă la clasa politică: „toți sunt rușinea țării (ei au) doar interese proprii.”

Să nu-i votăm pe ăia care sunt rușinea țării.

Poate că mai sunt totuși printre politicienii de azi și câteva (f. puține) excepții.
Votați numai și numai aceste excepții, votați împreună și corect pentru Carei.

de emil la 16 noiembrie 2012 - 12:57

in Romania s-a procedat exact asa: mai intai a fost distrus totul si acum se apuca sa reamenajeze ce a mai ramas, adica nimic. mai intai distrugem locuinta, dupa care o reamenajam. am distrus casa si stam in ploaie pana facem alta. e un mod pragmatic de rezolva situatia.

de de un alt Careian la 16 noiembrie 2012 - 14:58

Stimati Careieni.Oare cine a votat pe acest nesmtit ?SI dece nu avem curajul sa stam cu acest primar de vorba fata in fata ,asa cum este democratic? haideti sa ne unim organizat si sa cerem programare de la dinsul la audienta,cind are vreme de noi,cum era la vara cind avea campania lui de UDMR.Dar numai atunci cind dinsul are tinp si pentru noi dar numai usor sa nu il deranjam cumva ,pentru ca se supara pe Careieni si cine stie ca va fi.

de de un alt Careian la 16 noiembrie 2012 - 16:19

Acest nesimtit ,comunist strica tot ce au construit si au plantat parinti nostri. Cu rea intentie si in mod distructiv,bate joc de copii nostri, de parinti nostri ,si ne alunga tineri din oras in strainatate la munca ,pentru ca la noi sa distrus tot ce a existat.

de Flaviu Dumitru Svet la 16 noiembrie 2012 - 16:20

sunt in danemarca de 3 ani de zile dar nicaieri repet nicaieri in danemarca in centrul oraselor pe care le am vizitat nu a gasit spatii verzi eventual niste copacei-peste tot in centrele oraselor se gasesc pietonale iar putinele spatii verzi care se gasesc in centru repet adopostesc uneori copacei in rest doar gazon.am fost acasa acum 2 saptamani si mie unu imi place cum arata orasul prefer gazon ingrijit decat niste buruieni amarate in care toti sa isi faca nevoile si sa isi arunce cojile de seminte .
sunt membru PNL din 2004 de la varsta de 16 ani si un mare suporter al Victoria Carei deci nu pot fi acuzat de simpatie fata de garoafe fotbalistul dela birou sau butoiul cu musteata insa orasul incepe sa arate frumos sunt inca multe lucruri de facut dar sunt sigur ca incet si acelea se vor rezolva

de violeta la 16 noiembrie 2012 - 20:49

eu locuiesc acum in cluj dar aici pentru lucrari de amenajare peisagistica de amploare se fac dezbateri publice organizate de primarie.
consider ca fiecare locuitor are dreptul la o opinie chiar daca nu se poate tine seama de toate.
e pacat ca se revine la dictatura

de Moni la 16 noiembrie 2012 - 21:04

Domnule Flavius in articol se atragea atentia supra importantei pastrarii traditiilor . De ce trebuie sa copiem mereu dupa altii ?
Ati vazut in Daneemarca un castel in mijlocul orasului ? Daca nu , ce ar fi sa il daramam pe cel care il avem ? Pentru ce castelul a fosr renovat si nu daramat ca sa se faca unul modern asa cum a facut cu straturile de trandafiri care au fost scoase in loc sa fie intretinute numai ca au fost lasate intentionat in paragina de cei care mai doreau sa faca un ban de pe urma lor .

de DAN la 16 noiembrie 2012 - 21:34

Eu locuisc in Cauas,primaru de aici intreaba locuitorii,se sfatuieste cu toti consilierii indiferent din ce partide sunt.Primaru e PP-DD si se intelege bine si cu PNL si cu UDMR cu toti.Nu face de capu lui nimic.la voi nu e asa????

de vasi la 16 noiembrie 2012 - 21:43

la noi aia cu flacara violet topesc toti banii de la oras cu primasul cu tot si nu spun la nime nimic.
mai pleaca din tara ca sa maii uite lumea de ei
iara vin
mai baga cate ceva cu copii
cer alocatii mari de la stat ca nu le ajung banii ca sa isi plateasca datoriile transilvane….cam ase ii pa la noi

de vlad la 18 noiembrie 2012 - 00:27

Daca tot au defrisat copacii pentru a se putea vedea fantana , atunci sa puna si o statuie cu Mihai Eminescu acolo in fostul loc unde a fost cea a lui Kolcsey Ferenc.

de incredibil la 26 noiembrie 2012 - 13:05

Oameni buni,primarul nu taie de capul lui.Exista un proiect prin care orasul primeste bani pentru modernizarea centrului si a bulevardului.Alti copaci sunt replantati,trotuarele care erau deja sub orice critica urmeaza sa fie pavate,in locul bodegilor de tip comunist se fac fantani arteziene,intr-un cuvant se schimba fata intregului centru.Normal ca la Ciuta & company nu le convine,le-ar conveni ca primarul sa nu faca nimic.Si atunci l-ar ataca,dar atunci acuzele ar fi fondate.Autoarea acestui articol nu face altceva decat sa improaste cu noroi orice realizare,orice actiune de modernizare.Se pare ca nu traieste in acest oras .Eu sunt un locuitor al acestui oras si va zic sincer imi place ceea ce vad,imi place ca orasul nostru isi schimba infatisarea invechita.Eu ii propun autoarei sa aiba rabdare,sa astepte rezultatul final si daca nici acesta nu-i va conveni,atunci sa inceapa sa comenteze si sa scrie aiurea-n tramvai.

de doinita la 26 noiembrie 2012 - 13:37

oamenii buni isi platesc taxele si impozitele si nu raman de rusine cu salaru taiat asa cum face primarul nost.
Vremea cu minciunelele spuse in gura mare a trecut si primarul face exact de capul lui si fara sa dialogheze cu locuitorii careieni.
El este cel care a accesat acest proiect cand putea sa aleaga unul care sa pastreze orasul traditional si nu plin de fantani arteziene a la elena udrea in care sa faca baie toti aia de un neam cu ea si cu cei de pe strada doina tinuti in centru de catre udmristi ca sa ii voteze odata la 4 ani.
oamenii gospodari si buni au o casa a lor cand ajung de varsta primarului si nu stau la mila copiilor.
oamenii buni isi fac o gospodarie a lor din munca lor si nu asteapta pavarea la piata ca sa isi faca si ei in curte sau alte lucrari ca sa isi puna geamuri termopan acasa.
tot oamenii buni se gandesc si la semenii lor si nu ii exploateaza la sectia de pe ecoului fara sa le faca carte de munca.
asa esti tu careian al acestui oras cum ii kovacs pe care il intereseaza numa punga lui si nu stie ce a fost pe aici inainte de a veni el cu valiza goala pe care o umplea la crasna din comertul cu mobila la fratii lui de peste valay ….nu degeaba ii fan basescu jenoke si vine cu dictatura udmrista peste tot Careiu.
unde sunt casele si terenurile revendicate de romani???

mafia udmrista face de rusine natia maghiara din oras !!!!

de miki la 26 noiembrie 2012 - 13:40

apoi trebuia dat de lucru si la haveri ca ce credeti ca numai asa se fac trotuarele?? ,acolo iese banutu la jeb

de eugen la 26 noiembrie 2012 - 15:45

primaru asta gaseste numa proiecte unde ori se rade tot din oras ori sunt numai pentru vorbitori maghiari; cam dubas omu

de somes la 26 noiembrie 2012 - 16:39

doinita, sa intelegem ca adrian nastase e un om bun ca are o duzina de vile, si nu are salariul taiat (normal ca nu il are taiat, institutia statului care se ocupa de asta e la mana lui). sa intelegem ca oameni buni sunt antonescu,ponta care prostesc poporul? oameni buni sunt iliescu care a distrus tara asta? basescu, care a continuat sa distruga tara asta?

doinito, banii la carei ajung tot de la bucuresti, tot de la cap se impute treaba. pana nu voi auzi o stire cum ca Careiul e singura oaza de hotie in tara asta, iar restul localitatilor sunt toate infloritoare si far de hotie, eu unul nu cred ca doar kovaci e de vina. crezi ca daca starpim udmr-ul de la conducerea toturor oraselor la care se afla acum la conducere, scapam de infractori? crezi ca usl, care si-a aratat deja incompetenta in anii de dominare din 90 incoace este solutia? crezi ca udmr,pdl care au continuat aceasta munca asidua de distrugere a tarii, daca sunt eliminati, se termina cu hotia? de ce nu alegem oameni noi, care inca nu si-au aratat calitatile in ale furatului?

pdl a fost solutia pentru a starpi hotia psd/pnl in 2004.
acum in 2012, psd/pnl e solutia sa starpim hotia pdl?

de somes la 26 noiembrie 2012 - 16:42

de incredibil la 26 November 2012 – 13:05
‘Eu sunt un locuitor al acestui oras si va zic sincer imi place ceea ce vad,imi place ca orasul nostru isi schimba infatisarea invechita.Eu ii propun autoarei sa aiba rabdare,sa astepte rezultatul final si daca nici acesta nu-i va conveni,atunci sa inceapa sa comenteze si sa scrie aiurea-n tramvai.’

chiar nu intelegi ca autoarea e in campanie electorala non stop? nu vezi ca in fiecare articol isi da cu parerea despre ceva la care nu se pricepe? nu vezi ca in fiecare sedinta gaseste cate ceva prin care sa divinizeze USL-ul si sa sape UDMR-ul? e mare batalia pe ciolan dar si mai mare e prosteala locuitorilor din carei care nici nu banuiesc ca USL si UDMR de fapt sunt intr-o intelegere de putini stiuta la conducerea orasului. vai de poporul furat si prostit.

de boris la 26 noiembrie 2012 - 17:31

mai avramesomes tu trebuie sa intelegi ca aveti un primar evazionist o vinytura din virf de muntye obisnuit sa taie tot si sa bage mana in jebu altora ca el nu i in stare sa isi tina firmele nefalimentare si se judeca si amu pentru datoriile la tatye 4….ungurii din orasu nagykaroly nu o fost in stare sa puna unu depaici de presedintye si o adus un mafiot cu tat neamu sa ii conduca…nici dupa ce be apa nu o avut cand o ajuns primas si inca mai plateste din datorii ca salaru tat ii taiet.
ase mare bai ii pentru el ca ciuta nu sta cu mana intinsa la stat si la guvern dupa bani si nu sta in casa altuie ca sa nu vina fiscu dupa el…mare suparare pe tulipanu sef ca nu poate scrie numa de nastase daca liberalu saf de carei nu i bugetar mai si pricepe la consiliu nu ca pensionarii si maistri expirati de la tulipani care tremura acum pentru voturile…si cred ca mai pot prosti poporu cu propaganda basistoudristohunorista.
satui de dictatura udmrista din CAREI!!!!

de DAN C. la 26 noiembrie 2012 - 20:48

Stiti ce nu-mi place la postacii de aici ?ca nu-si scriu numele adevarat cand posteaza.Nu au atata coloana vertebrala sa-i spun in fatza primarului ce au de spus.Se semneaza sub tot felu de nume ca sa duca in eroare adversarul.Pai daca pe mine ma cheama Dan, asa ma cheama.Nu Boris, somes ….etc…Sau mai stii?poate e acelasi postac….mai mult ca sigur.

de somes la 26 noiembrie 2012 - 21:35

dan k pe mama ta te cheama ? ti se cam taie cand scriu postacii ce nu vreti sa se stie de iudemerei si repede…cu zvonistica etc….sau mai stii…o fi adevarat ca primaria a depasit miliardu pentru articole oda in presa de casa ????

de Horia Mărieș la 27 noiembrie 2012 - 00:32

@somes la 26 November 2012 – 16:39

Draghe prieten alb, tanar, anarhist și nihilist. Ti-ai scrimbat eul, aliasul, azi nu mai esti kovacs, beko, bekou, etc. De ce? Te-ai mutat cumva cu domiciliul la S.M. adică pe Someș?
Uneori ai putea să te iei de mânuță cu @incredibil la 26 November 2012 – 13:05 adică cu catindatul pp-dd-kk ce-și face reclama de pupincurist primaș pe aici. Dar de tine am zis deja că ai ceva sub freză, nu cred eu că o să te încurci cu un an-alfa-beta chiar daca ăla se consideră careianul_din_ro cel mai cu moț.

de Horia Mărieș la 27 noiembrie 2012 - 05:59

@ adevaratul somes la 27 November 2012 – 01:17

Corect se scrie totuși pp-de-kaka.
Cu asta sper că am răspuns și problemei tale, care este alta.

În altă ordine de idei, ți-as fi recunoscător dacă mi-ai traduce și mie cine sunt acei așa numiți „oameni fara scrupule (ca co)nsilierii usl carei, care posteaza comentarii pe aici.” Ca să mă lămuresc și eu cu o treabă, și să n-am impresia – poate falsă – că doar arunci cu barda aiurea prin mulțime, așa, fără nici o țintă precisă.

de gabi la 27 noiembrie 2012 - 06:33

problema udmr carei e ca nu poate cumpara consilierii usl si mai ales pe domnu ciuta care le sta in gat ca nu il au la mana cu nimic.
aceasta e marea problema cu care se confrunta udmr carei la ora actuala.vedem in fiecare zi cu ce se ocupa udmr carei care nu e in stare decit sa fure de la altii asa ca si lacul ianculestenilor.
dupa ce la locale au sustinut candidatii pdl si per (unde era dora ce candideaza acum la movulii) si defapt orice candidat neusl acum au investit in amicii movi ai celui ce plimba sacii da bani imprumutati pentru oltchim.
au dat saracii udmristi si sarmale de la cantina sociala sa le imparta la lume si mese calde pentru sustinatorii partidului elodiei din carei numai sa mai rupa din voturile pentru usl.
cnducerea udmr e disperata ca se vor afla toate cate isi permit sa faca la primaria orasului pe care o conduc ca o famigliatulipano mafiota.
um presedinte de uniune cica democrata cum e kelemen hunor isi permite sa vina la carei si cu cei doi primari sa faca o adunare etnica la un obiectiv din patrimoniul orasului cum e teatrul.

parca primarul e al tuturor locuitorilor care contribuie cu taxe si ipozite ?
cum se face ca au tinut secret adunarea de la teatru ?
sfidare pe fata din partea a doi primari in oras multietnic si le mai umbla gura ca nu au drepturi.
satui de mafia si diktatura udmr carei.
votam usl!!!!!

de leomanelistu la 27 noiembrie 2012 - 07:21

ba somes sau ce crasna esti!!!1 e si normal sa fie suspectati de postari oricine inafara de udmristiiconsilieri care is habarnisti la calculator.
Nu toti is ca si uslistii din consiliu care au singe in instalatie si va spun in fata la consiliu ce au de spus ca doar vedem si noi de atitia ani ce fac.
cei doi tulipani de la primarie au ales numa consilieri habarnisti da musai sa aiba macar o mana ridicabila.
astia nu stiu nici vorbi dapoi sa mai si inteleaga ce se intampla.
ce le zice jeno si focista aia e , banu sa le iasa lor.

de incredibil la 27 noiembrie 2012 - 13:50

Doinita,cate proiecte europene ai accesat?Cred ca nici unul din moment ce crezi ca acestea se fac pe masura,adica exact ca un costum comandat la croitor.Si pe langa faptul ca esti o habarnista in materie,mai esti si o incuiata neumblata.Cred ca in occident n-ai fost in veci.Pentru cultura ta generala iti spun ca acolo ,in centru,sunt alei pietonale,spatii verzi amenajate uniform,nu cu copaci imbatraniti,nu cu flori de zeci de ani,tufisuri imbatranite etc.Copacii din parc au fost replantati,deci inlocuiti cu puieti tineri,asa ca nu inteleg de ce atata fas pentru nimic.Parcul nu mai era parc,ci o padure salbaticita cu un aspect neorganizat.Cat despre centru,inlocuirea bodegilor de tip comunist e foarte bine venita.Nu ma intereseaza care ministru era la putere cand s-a aprobat proiectul,important este ca acesta se realizeaza.De ce,sper ca nu insinuezi faptul ca daca era un ministru usl nu se realiza?Nu am prea mari sperante ca acest comment va fi postat,deoarece nici ieri n-am mai avut acces la postari.Pai,aici postezi doar daca-l injuri pe primar,cu cat mai mult cu atat convine mai mult redactiei,altminteri ai acces limitat.

de intrebare la 27 noiembrie 2012 - 16:39

da tu esti incredibil de dobitoc si de cretin daca crezi ca ca toate se masoara ca la maistrii vostri croitori din consiliu care cred ca daca ajung in geberjen au ajuns in occident..a ajuns primaria udmrista sa se laude cu i9nfratiri cu localitatea geberjen de 550 de locuitori…e masura croitorului jeno poate ca el atata poate la gandire ca la taiat copaci e as mai ales cand sunt esente rare numa bune de iesit din ele valuta forte…..scrii ca un comunist da ii blamezi pe aia la care ai facut scoala…degeaba… ca nu ai notiuni de ce inseamna intretinere…la tine tot ce e imbatrainit se arunca????pai ar fi cazul sa te retragi atunci sa aducem altu mai tinar adica sa te inlocuim asa cum e obiceiu la aia din stepa ta….

de Ionica la 27 noiembrie 2012 - 17:58

cei doi sobolani din primarie se ocupa cu stransu peschesului in timp ce romanii cu ungurii si svabii se chinuie cu naveta pentru un loc de munca ca ei aduc firme dinafara pentru lucrari si angajeaza numai din familiile lor – o sa taiem acum la vot pe aia de la udmr care baga banii la buzunaru lor si uita de cei necajiti pe care ii mintesc cu nerusinare

de incredibil la 28 noiembrie 2012 - 11:50

Eu nu sunt deloc comunist si nici nu ma pot mandri cu soptitori in familie.Pe mine nu ma faci tu cretin .Apropo,s-a adeverit ce am spus-la injuraturi inainte,ca doar din gura multi sunt buni (sunt experti in impartirea prostiei,la fel cum esti si tu „intrebare„).Eu nu lucrez in administratie,dar ma deranjeaza la culme cand vad ca unii se incapataneaza si au mintea ingusta (ca a unui „sobolan„),nu recunosc ca se fac lucruri bune in oras,se renoveaza centrul care avea o infatisare comunista,se reface teatrul care statea sa se darame.Unii,in loc sa aprecieze,injura si au un limbaj de mahala.Articolul acesta e de tot rahatul,cica „primarul taie tot„.Autoarea nu e interesata de pareri abilitate,de ce va fi facut,da niste sentinte caraghioase de parca ar fi ceva expert in domeniul peisagisticii.Apropo,ce a terminat?

de Dan la 28 noiembrie 2012 - 14:35

se pare ca a sobolanul tulipan a terminat intradevar bugetul orasulu pe masura ce a terminat fabrica de langa polipol pentru baietelul de nici 30 de ani …si tinerii careieni pleaca in alte orase ca sa gaseasca de lucru desi sunt absolventi de cinste la facultati de renume..ghinion ca nu stiu ungureste ca sa se poata angaja in primarie asa ca si levi cel care facea sedinte cu recenzorii maghiari la sediul udmr inainte de referendum….si care taia gazul la scolile romanesti….incercarea de a termina romanii din oras nu mai e demult nestiuta si nu degeaba stau cocotati la primarie doi udmristi dintre care unul fara scoala nici macar a vietii decente….puteti latra cat vreti ca tot orasu stie ce faceti si cine sunteti si ce invartiti…..mai bine ati plati datoriile primarului ca sa nu se mai faca de ras cu salaru taiat

Lasati un comentariu