Programul ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

• publicat la: 1 noiembrie 2012
Programul ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

Programul de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om” se implementează la nivelul județului Satu Mare din anul 2006 pe diverse teme de mediu, din inițiativa APM Satu Mare și ISJ Satu Mare. După derularea cu succes a șase ediții, în anul școlar 2012/2013 programul se implementează în parteneriat cu CCR LOGISTICS SYSTEMS RO București, SC Alpin SRL Satu Mare și Ministerul Mediului din Ungaria, Universitatea din  Debrecen – Ungaria și Institutul de Cercetare Debrecen – Ungaria, iar tema abordată este o temă de actualitate:  importanţa combaterii plantei invazive ”Ambrosia” corelată cu colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile (hârtie, pet, sticlă, echipamente electrice și electronice)

În urma lansării celei de a VII –a ediții a Programului de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, la nivelul județului Satu Mare s-au înscris 42 de instituții de învățământ: 25 școli gimnaziale și 17 licee iar la nivelul județului Szabolc Szatmar Bereg din Ungaria s-au înscris 14 gimnazii și 11 licee. Numărul mare de instituții de învățământ înscrise denotă interesul mărit al instituțiilor de a implementa programe de educație ecologică iar numărul beneficiarilor să fie cât mai mare. Astfel de la fiecare instituție de învățământ va participa un echipaj format din 3 elevi și un cadru didactic coordonator.

Următoarea etapă în cadrul programului va fi organizarea cursului de instruire pentru cadrele didactice de la instituțiile de învățământ înscrise în Program sub îndrumarea specialiștilor pe tema programului, de la Universitatea din Debrecen – Ungaria. Programul instruirilor este următorul:

–         în partea maghiară: 27.10.2012.

–         în partea română: 15 -16.11.2012, la ”Casa verde”

În urma instruirii, informațiile vor fi diseminate elevilor, iar în data de 10.11.2012 va avea loc concursul județean în Ungaria, iar în perioada 13 – 14.12.2012 se va organiza concursul județean în România, în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii primelor trei locuri la gimnaziu și la liceu, care vor participa la etapa internațională care se va desfășura în preajma Zilei Mediului 2013. Totodată pe toată perioada de implementare a programului unitățile de învățământ înscrise vor colecta deșeuri reciclabile (hârtie, pet, sticlă, echipamente electrice și electronice).

Reamintim că motivația participanților la concursurile care se vor desfășura în cadrul Programului, va fi susținută financiar de partea maghiară și de CCR Logistic System România, și va consta din echipamente sportive și o excursie la Agenția Europeană de Mediu de la Copenhaga.

Lasati un comentariu