Programul manifestărilor festive de Ziua Naţională a României la Satu Mare

• publicat la: 13 noiembrie 2012
Programul manifestărilor festive de  Ziua Naţională a României la Satu Mare

 

Întruniţi într-o formulă mai largă cu participarea reprezentanţilor unor instituţii publice, membrii Comitetului Consultativ au analizat, în data de 13 noiembrie, proiectul programului manifestărilor ce vor fi organizate în municipiul Satu Mare cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Potrivit noii variante de program, manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10 cu depuneri de coroane la busturile lui Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, iar de la ora 11 vor avea loc manifestări mai ample la statuia lui Vasile Lucaciu, iar de la ora 12 este programat vernisajul expoziţiei „Sătmărenii şi Marea Unire”la Muzeul de Artă.

Pe scena ce va fi amplasată în Piaţa 25 Octombrie se vor derula, începând cu ora 13, spectacole oferite de copiii de la grădiniţe, elevii din clasele I- VIII şi elevii de la liceele din Satu Mare. De la ora 14,30 se va desfăşura un spectacol folcloric, iar de la ora 17 este programat un foc de artificii şi retrageri cu torţe, ultimul punct al manifestărilor fiind concertul unei trupe apreciate, numele acesteia este păstrat deocamdată ca o surpriză.

Autorităţile doresc să ofere persoanelor care se vor afla pe platoul din Centrul Nou, în limita unui număr limitat de porţii,  posibilitatea de a servi tradiţionala iahnie de fasole cu cârnaţi şi un pahar de ceai, iar celor care vor dori, contracost, li se oferă ocazia de a cumpăra produse tradiţionale sau de a degusta un pahar de vin fiert de la producătorii ce vor avea standuri în zona centrală.

Prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, doresc să reitereze solicitarea expresă către toate instituţiile publice de a arbora drapelul naţional iar cetăţenilor li se transmite apelul de a arbora tricolorul unde locuiesc, un gest prin care îşi pot manifesta respectul pentru Ziua Naţională a României.

comunicat IP

comentarii

de emil la 13 noiembrie 2012 - 19:09

ar fi facut bine sa precizeze despre al cui drapel national e vorba, ca pentru legelista si friss kakas, ala nu e cel cu rosu galben albastru.

de un roman la 13 noiembrie 2012 - 19:29

Totusi sa arboram dragi romani drapelele tricolore ROS-GALBEN -ALBASTRE cu masura ca altfel o sa ne acuze Udmr-ul prin vocea domnului ,,Hunorius stim a cui causa” de ultranationalism desantat.Pentru ca acelasi Kelemen Hunor nu vedea utilitatea arborarii in centrul satmarului a unui steag tricolor pentru ca vezi doamne ar leza sentimentele maghiarilor si care ar prefera pe aceste meleaguri mai degraba steagul Trinidad Tobago sau Papua Noua Guinee dar nu cel FALNIC ROMANESC…

de emil la 13 noiembrie 2012 - 22:15

n-am inteles chestia asta cu lezarea sentimentelor maghiarilor cetateni romani. pai daca ii lezezeaza la sentiment tricolorul statului ai carui cetateni sunt, atunci sa se duca direct la amiralul Polii si, in pamantul patriei maghiare, sa isi arboreze tricolorul piros feher zold pana le iese pe toate orificiile. daca pentru ei acolo e patria, acolo sa se duca, nu-i tine nimeni aici cu forta. dar macar de-ar avea decenta sa nu mai abureasca pe aici cu dragostea lor pentru Romania. nu spun ca toti maghiarii din Romania gandesc in acest fel, dar o spun clar pentru aceia de acest tip (altaic) pentru care Romania nu este tara lor. e clar ca astia vor dreptul de a trage granite in interiorul tarii.

de un roman la 13 noiembrie 2012 - 22:42

Domnule Emil chestia cu lezarea e inteleasa si acceptata doar de iredentistii,extremistii si sovinii maghiari,pentru ca pe ei ii lezeaza orice simbol romanesc,tricolorul,imnul,un cantec patriotic,o poezie de EMINESCU,un costum national,o creatie romanesca de orice tip,constitutia ROMANIEI si orice altceva ce este legat de romani.Legat de constitutie si de alte multe aspecte romanii ar trebui sa inteleaga un lucru si sa nu-l uite …CE S-A CASTIGAT CU SANGE SA NU SE NEGOCIEZE CU CERNEALA !!!

Lasati un comentariu