Raed Arafat, numit ministru al Sănătății

• publicat la: 7 noiembrie 2012
Raed Arafat, numit ministru al Sănătății

Subsecretarul de stat Raed Arafat, pe care Traian Băsescu îl voia plecat din Ministerul Sănătății în iarnă pentru că nu era de acord cu proiectele lui „măreţe”, va fi ministru în Guvernul Ponta. Raed Arafat va fi ministru al Sănătății.

Raed Arafat va depune jurământul la Palatul Cotroceni miercuri seară. Băsescu a semnat deja Decretul pentru numirea acestuia în funcția de ministru al Sănătății. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că și-l dorește pe Raed Arafat și într-un eventual Guvern USL, după alegeri.

„Dacă voi reuşi să îl conving să rămână în Guvern după 9 decembrie va fi bine pentru Guvern”, a spus Ponta.

Subsecretarul de stat Raed Arafat ocupa de facto această funcție după demisia lui Vasile Cepoi din fruntea ministerului, însă a refuzat să accepte oficial funcția până acum. Victor Ponta a preluat, după demisia lui Cepoi, funcţia de ministru interimar al Săntății, dar i-a delegat lui Raed Arafat atribuţiile de ministru.

Fondatorul SMURD a declarat nu de puține ori că nu-și dorește să devină ministru al Sănătății, pe motiv că vrea să se ocupe de chestiuni tehnice.

La începutul anului, Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat după ce Băsescu l-a atacat dur, atac care ulterior avea să-i scoată pe români în stradă.

Nemulțumit că fondatorul SMURD nu susține necondiționat proiectul legii sănătății nășit la Cotroceni, Băsescu a susţinut în iarnă că Raed Arafat este duşmanul reformei din sistemul de sănătate, iar într-o intervenţie la Realitatea TV i-a dat de înţeles că trebuie să plece din minister.

„Eu cred că un secretar de stat într-un minister, când ministrul lui a decis să pună în dezbatere publică o lege, are în primul rând obligaţia să facă această dezbatere în interiorul ministerului. Cred că secretarii de stat sunt primii care trebuie să susţină sau să explice. Această lege nu este explicată. (…) Sigur, nu-i impune nimeni domnului Arafat că nu are dreptul să aibă părerea că trebuie să rămână un sistem al statului, dar acest lucru îl exprimă în primul rând în interiorul ministerului şi, dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea!”, a spus Băsescu în ianuarie.

Câteva zile mai târziu, mii de români ieşeau în stradă în toată ţară ca să ceară demisia lui Băsescu scandând: „Ghici ghicitoarea mea cine va pleca?”./cotidianul.ro

Lasati un comentariu