Se schimbă sumele cu care sunt răsplătiţi elevii olimpici

• publicat la: 13 noiembrie 2012
Se schimbă sumele cu care sunt răsplătiţi elevii olimpici

Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului (MCTS) a stabilit noile valori ale premiilor acordate elevilor care au câştigat olimpiade si concursuri internationale organizate in ţară sau in străinătate valabile in anul 2012, acestea osciliând intre 2.480 si 12.180 de lei.

Potrivit ordinului MECTS, valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la olimpiadele internationale, pe obiecte de invatamant, acordate de Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, in anul 2012, sunt urmatoarele: premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim -12.180 de lei, premiul I – 9.430 de lei, premiul II – 8.080 de lei, premiul III – 5.770 de lei, iar mentiune – 3.940 de lei.

De asemenea, valorile premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internationala de Limba Maghiara, Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana, Olimpiada Internationala de Matematica a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene, Olimpiadele Internationale de Limba Latină Sulmona si Venosa, Olimpiada Internationala de Limba Turca, Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve acordate de Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, in anul 2012, sunt: premiul I -4.310 lei, premiul II -3.670 de lei, premiul III -2.860 de lei, mentiune – 2.480 de lei.

Pentru profesorul sau profesorii care au pregătit elevul/elevii se acorda un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii premiati.

Scoala de unde provine elevul sau pe care a frecventat-o acesta va primi un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotari destinate sprijinirii calitatii procesului de invatamant la disciplina pentru care s-a obtinut premiul.

Potrivit statisticilor, elevii premianti provin de la 74 de unitati de invatamant.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu