Suspecţi de furt reţinuţi de poliţişti

• publicat la: 2 noiembrie 2012
Suspecţi de furt reţinuţi de poliţişti

La data de 01.11.2012 lucrătorii Postului de poliție comunală Andrid au reușit identificarea și reținerea numitului B. Attila de 45 ani, domiciliat în sat Irina, comuna Andrid, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Carei, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru o sancțiune penală neachitată. Acesta a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

În noaptea de 31.10/01.11.2012, la ora 01,40, patrula mixtă de siguranţă publică formată din agenți ai Poliției municipiului Carei și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, în timp ce efectua serviciul de patrulare în cartierul Mihai Viteazu I, i-a identificat pe numiţii: P. Sebastian de 18 ani, H. Norbert, de 21 ani, H. A., de 16 ani și B. Ioan de 21 ani, toți domiciliați în Satu Mare. Asupra acestora, cât şi în autoturismul marca Volkswagen Passat, proprietatea lui B. Ioan, au fost găsite trei şurubelniţe de diferite mărimi şi o pereche de mănuşi de protecţie, din cele folosite de regulă pentru activităţi de grădinărit. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că susnumiţii s-au deplasat în Carei cu intenţia de a pătrunde prin efracţie în magazinele din municipiu. Cei 4 făptuitori sunt cercetaţi în continuare în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

În data de 01.11.2012, polițiștii Serviciului de investigații criminale au identificat un autoturism marca Volkswagen Passat înmatriculat în Franța, care figurează reclamat ca furat la data de 19.10.2012 din Franța. În cauză s-a întocmit lucrare penală numitului V. Istvan de 34 ani, domiciliat în Satu Mare, cunoscut cu antecedente penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire la furt. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

La data de 01.11.2012, ora 12.47, pe B-dul. Lucian Blaga din municipiul Satu Mare, M. Viorel de 43 ani, conducător al autobusului marca Renault, a oprit vehiculul în stația semnalizată corespunzător, iar după urcarea pasagerilor, nu s-a asigurat la închiderea ușilor, surprinzând pe numitul V. Ludovic, care a încercat să urce în autobus, mâna rămânându-i prinsă între uşi, iar ulterior, eliberându-se a căzut pe trotuar. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a numitului V. Ludovic, de 51 ani din Viile Satu Mare, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. S-au recoltat probe biologice de sânge conducătorului auto și victimei, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

În urma activităţilor întreprinse de către polițiști, a fost depistat și încarcerat numitul K. Alexandru, în vârsta de 38 ani, domiciliat în Sînpetru Mare, județul Timiș, urmărit național, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol.

La data de 01.11.2012, lucrătorii Serviciului de investigare a fraudelor au efectuat o percheziție domiciliară la domiciliul numitului M. Bela, de 44 ani, din Satu Mare, unde existau date și indicii că se află depozitate diferite cantități de țigări provenite din contrabandă. Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, a fost descoperită cantitatea de 15.340 fire țigarete de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Numitul M. Bela este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii asimilate infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

La data de 01.11.2012, ora 17.47, pe str. Griviței din localitatea Odoreu, G. Iosif de 52 ani din Satu Mare, conducând autoturismul marca Volkswagen,  l-a accidentat grav pe B. Otto de 37 de ani, din aceeași localitate, care era întins pe partea carosabilă, aflându-se vădit sub influența alcoolului. S-au recoltat de probe biologice de sânge atât conducătorului auto cât și victimei, care a fost transportată la Spitalul Județean Satu Mare.  Cercetările continuă.

În data de 02.11.2012, lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Livada au fost sesizați prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către P. Florica din localitatea Medieș Vii, despre faptul că, în jurul orei 01:00, tatăl său, B. Ionel, de 47 ani,   i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor soțului ei, în zona capului, în curtea locuinței comune. Polițiștii au stabilit că altercația a avut loc pe fondul consumului de alcool, respectiv al unor neînțelegeri mai vechi între agresor și victimă, P. Mihai de 29 ani. Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean I Satu Mare, în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar ulterior a fost transportată la Spitalul Județean Baia Mare. Agresorului i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală.

Lasati un comentariu