“Ziua Informării Preventive”

• publicat la: 11 noiembrie 2012
“Ziua Informării Preventive”

Ziua de 13 noiembrie 2012  a fost declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă drept  “Ziua Informării Preventive”   în România. Cu această ocazie, I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare organizează o serie de acţiuni de popularizare a măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Astfel, marţi 13.11.2012, toţi sătmărenii sunt invitaţi să viziteze sediile subunităţilor, unde personalul I.S.U. îşi va prezenta echipamentul şi tehnica de luptă, în cadrul “Zilei Porţilor Deschise”, între orele 10.00 – 15.00.

Tot marţi, personalul I.S.U.,,SOMEŞ” Satu Mare va organiza un punct de informare preventivă în incinta Deataşamentului de Pompieri Satu Mare. Pompierii vor distribui pliante şi afişe pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă, iar copiii şi însoţitorii lor, care vor vizita punctul vor putea să participe la un concurs de cunoştinţe, dotat cu premii, pe  aceeaşi tematică.

În această perioadă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează şi un concurs de fotografie şi desen. Cei interesaţi pot găsi detalii pe pagina de Facebook a I.G.S.U., la adresa http://www.facebook.com/informarepreventiva.

Evenimentul se înscrie în categoria acţiunilor comune iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie a.c., privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o companie din sectorul energetic din România şi este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, prima acţiune lansată împreună fiind Campania naţională de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Obiectivele comune ale Parteneriatul încheiat între I.G.S.U şi E.ON România vizează conştientizarea publicului ţintă, Cetăţeanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, în special în sfera asigurării securităţii în utilizarea surselor de energie.

 

Lasati un comentariu