Americanii au decis: Sarmalele sunt româneşti

• publicat la: 17 decembrie 2012
Americanii au decis: Sarmalele sunt româneşti

Controversa paternităţii sarmalelor e de actualitate de multă vreme. Tări ca Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România se luptă umăr la umăr. Americanii au decis insă că sarmalele reprezintă o marcă a bucătăriei româneşti.

Intr-un articol publicat de Travel and Leisure, in care sunt trecute in revista mâncărurile reprezentative pentru sărbători din 12 ţări, României i se alatura fără drept de apel acest fel de mâncare, relateaza România Libera.

Sarmalele sunt prezente pe locul 6, iar ca tara de proveninta este trecuta România. „Comandă sarmale in Bucuresti in preajma Crăciunului si vei primi un fel de mâncare validată incă din timpul Imperiului Otoman: carne de porc si orez impachetate in foi de varza si fiarta in sos tomat. Variatiuni ale acestui tip de mancare sunt servite in alte tari din Balcani si Europa Centrala”, mentioneaza autoarea articolului.

Alături de sarmale se află in clasament mâncăruri ca: supa de ciuperci din Rusia, tourtiere din Canada, curry devil in Singapore, Toshikoshi Soba, bibingka in Filipine, dar si romeritos in Mexic, mancare de miel in Etiopia, un anume tip de peste din Italia, Yuanxiao in China.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu