Atenţionare de calatorie pentru Ungaria si Slovenia, din cauza ninsorilor

• publicat la: 9 decembrie 2012
Atenţionare de calatorie pentru Ungaria si Slovenia, din cauza ninsorilor

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani asupra conditiilor dificile de trafic de pe teritoriile Ungariei si Sloveniei, ca urmare a ninsorilor abundente inregistrate in ultimele 24 de ore.

Astfel, in Ungaria, circulatia rutiera a fost afectata in mod considerabil pe DN 43 Szeged – Nadlac, pe aria localitatii Apatfalva, unde sunt blocate peste 100 de autovehicule, dar si pe autostrada   M43, a carei iesire spre Nadlac a fost inchisa de catre  politie pentru a se evita un ambuteiaj suplimentar.

Coloana de masini pe autostrada se intinde pana la iesirea de pe M43 spre Totkomlos, iar pentru decongestionarea blocajului de pe raza localitatii Apatfalva, a fost creata o cale alternativa de  circultie   spre punctul de trecere a frontierei romano-ungare de la Turnu.

In schimb, a fost reluata circulatia prin punctele de trecere a frontierei romano-ungare de la Cenad si Nadlac.

Informatii in timp real privind starea drumurilor pe teritoriul Ungariei pot fi obtinute telefonic apeland numarul 00361-336.2400, interior 0, sau accesand site-ul web www.utinform.hu.

Blocaje in Slovenia, la granite cu Italia, Croatia si Ungaria

Pe de alta parte, caderile de zapada  de pe teritoriul Sloveniei, de sambata, dar si traficul foarte intens au provocat blocaje in zona de nord-vest, la granita cu Italia, precum si in partea de nord, in zona de granita cu Croatia si Ungaria, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Blocajele au fost inregistrate pe mai multe sectiuni ale autostrazii A1, care traverseaza Slovenia de la nord la sud, facand legatura cu Ungaria si Italia. De asemenea, traficul a fost blocat pe autostrada A5 – in zona Murska-Sobota, Levanda, in directia Maribor din cauza unui camion rasturnat.

In prezent, principalele autostrazi de pe teritoriul Sloveniei sunt deschise circulatiei, dar exista restrictii pentru autovehiculele grele/camioane. Traficul este ingreunat si poate dura mai mult decat in mod normal, cu blocaje posibile in special in cursul noptii.

Prognoza meteo pentru zilele urmatoare prevede continuarea ninsorilor si, in anumite zone, a viscolului, prin urmare pot sa mai apara situatii de blocare a traficului pe teritoriul Sloveniei.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite sau sa limiteze tranzitul prin Slovenia, sa se informeze din timp asupra conditiilor de trafic si asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale Romaniei de pe traseu.

Codul galben de ninsori   emis de Administratia Nationala de Meteorologie a fost prelungit si pentru intervalul duminica noaptea – prima parte a zilei de luni, cand sunt asteptate precipitatii abundente in jumatatea de est a tarii. Astfel, in cursul noptii de duminica si pana luni la ora 11, vor mai fi precipitatii in jumatatea de est a tarii si izolat se vor acumula cantitati de peste 25 l/mp, anunta ANM.

Avertizarea este valabila in Bucuresti si judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Galati, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani si partial in Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu si Valcea.

Lasati un comentariu